груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/499
Title: Механізми «м’якої сили» в умовах гібридної війни
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»
Authors: Місяць, М. М.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра міжнародних відносин та зовнішньої політики
гібридна війна
«м’яка сила»
агресія
Україна
РФ
Близький Схід
тероризм
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2019. Актуальність дослідження визначається небезпекою поширення гібридних конфліктів і необхідністю вироблення ефективної стратегії протидії таким загрозам для України, зважаючи на безпрецедентний акт гібридної агресії з боку Російської Федерації. Розглянуто феномен гібридної війни як одного з типів війн четвертого покоління та визначено його головні ознаки. Висвітлені підходи вітчизняних і зарубіжних, зокрема, американських і російських, політологів до даної проблеми. Розглянуто п’ять ключових характеристик гібридних воєн, зокрема, ту, яка визначає сутністю гібридної війни ідентоцид, тобто знищення національно- державної громадянської ідентичності країни-суперника. Доведено, що головними складовими гібридного протистояння є економічна, інформаційна і військова. На прикладі конфліктів у регіоні Великого Близького Сходу та пострадянського простору, зокрема, на Сході України, висвітлено дію механізмів м’якої сили за умов гібридної війни та здійснено порівняльну характеристику дій у даному напрямі Ісламської Держави, Аль-Кайди, «Братів-мусульман», «Хезболли» з одного боку, та РФ – з другого.
Description: Місяць М. М. Механізми «м’якої сили» в умовах гібридної війни : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» / М. М. Місяць, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/499
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Місяць_691_автореф..pdf234.61 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.