груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/504
Title: Азербайджансько-іранські відносини кінця ХХ-ХХІ
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»
Authors: Сапаров, М. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра міжнародних відносин та зовнішньої політики
Тригуб Олександр Петрович
зовнішня політика
енергетична безпека
Азербайджан
Іран
Каспійський регіон
Нагорно-Карабахський конфлікт
«Південний Азербайджан»
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили. Миколаїв, 2019. Азербайджан має вигідне геополітичне положення та займає чільне місце у Кавказькому та Каспійькому регіонах. Виявлено, що відноси ни з Ісламьскою Республікою Іран є пріоритетними для Азербайджану враховуючи низку факторів. По-перше, існування етнічного питання «Південного Азербайджану» між державами. По-друге, питання визначення статусу Каспійського моря та співробітництва у Каспійському регіоні. По-третє, співробітництво між державами у енергетичній сфері. У процесі дослідження було виявлено, що на сучасному етапі співпраця між державами набуває нових обертів з огляду на пост-санкційний період для Ірану. Проте, на азербайджансько-іранські відносини впливають позарегіональні держави – США та Ізраїль, що подекуди дестабілізує двосторонню співпрацю.
Description: Сапаров М. А. Азербайджансько-іранські відносини кінця ХХ-ХХІ ст. : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» / М. А. Сапаров , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 16 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/504
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сапаров_691_автореф..pdf388.53 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.