груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/515
Title: Підкарпатська Русь: історія та перспективи регіону
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 032 «Історія та археологія»
Authors: Первина, Д. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра історії
Котляр Юрій Вадимович
Підкарпатська Русь
автономія
Чехословаччина
анексія
Угорщина
Масарик
Жаткович
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. Дослідження проблеми Підкарпатської Русі дозволяє усвідомити глибинний характер етнічних, політичних і економічних проблем регіону, а також простежити їх прямий вплив на теперішній стан Закарпаття. Саме тому досить актуальним для нашого часу є детальне вивчення проблематики і перспектив регіону. Об’єктом дослідження є Підкарпатська Русь. Предметом дослідження виступає історія регіону в складі різних держав та перспективи його сучасного розвитку. В процесі дослідження з’ясувалося, що Підкарпатська Русь в міжвоєнний період хоч і зазнала значного економічного перевтілення, але разом з тим і зіткнулася з гнітючим та неоднозначним ставленням до своїх проблем чехословацької політичної еліти. Також варто зазначити, що становлення і розвиток нової держави на теренах сучасного Закарпаття випав на досить складні історико-політичні умови існування, які в подальшому негативно вплинули на долі цього регіону, остаточно знищивши надію його мешканців на вибудовування власної державності.
Description: Первина Д. С. Підкарпатська Русь: історія та перспективи регіону: автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 032 «Історія та археологія» / Д. С. Первина, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 17 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/515
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Первина Д. Автореферат (2019) (1).pdf653.04 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.