груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/601
Title: Система розпізнавання та класифікації об'єктів на основі Microsoft Cognitive Toolkit
Other Titles: автореферат кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» , напрям підготовки 6.050101 «Комп’ютерні науки»
Authors: Шеремет, А. О.
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
комп'ютерні науки
Кондратенко Галина Володимирівна
комп’ютерний зір
згорткова нейронна мережа
CNTK
розпізнавання об’єкта
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття освітньої кваліфікації «Бакалавр комп’ютерних наук». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2019. Дипломна робота присвячена розробці архітектури й проектуванню моделі нейронної мережі для розпізнавання і класифікації об'єктів та подальшого впровадження в програмний застосунок. В роботі описано основні принципи проектування штучних нейронних мереж для вирішення задач класифікації зображень. Спираючись на аналіз різних архітектур нейронної мережі, було створено й оптимізовано власну модель, в основі якої знаходиться композиція згорткової нейронної мережі. Згорткова нейронна мережа є багаторівневою архітектурою, що самостійно визначає найважливіші характеристики на вхідних даних. Фахова частина включає вступ, три розділи, висновки та додатки до дипломної роботи. Спеціальна частина включає розділ про охорону праці та безпеку на підприємстві. В першому розділі розглядаються теорія розпізнавання об’єкта методами машинного навчання, основні архітектури та методології моделювання штучних нейронних мереж та використання їх у різних сферах життя. В другому розділі проводиться порівняльний аналіз різних архітектур в залежності від типу поставленого завдання, вибір більш оптимальної для вибраної цілі. Також відбувається відбір фреймворку, хмарної віртуальної машини та шляху покращення структури нейронної мережі. В результаті аналізу було обрано архітектуру згорткові нейроні мережі з пакетною нормалізацією, яка буде реалізована за допомогою фреймворку Microsoft Cognitive Toolkit. У третьому розділі розглядається функціональна структура розробленої системи, а також розробка й налаштування програмного забезпечення.
Description: Шеремет А. О. Система розпізнавання та класифікації об'єктів на основі Microsoft Cognitive Toolkit : автореф. кваліфік. роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : напрям підготовки 6.050101 «Комп’ютерні науки» / А. О. Шеремет , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/601
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук (ба)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Шеремет_401_1.pdf304.32 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.