груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/660
Title: Система групового експертного оцінювання політичних процесів
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 124 «Системний аналіз»
Authors: Мартинова, Л. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
системний аналіз
Сіденко Євген Вікторович
методи групового експертного оцінювання
експертні системи
нечітка логіка
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська наукова робота на здобуття освітньої кваліфікації «Магістр з системного аналізу». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2019. Дана магістерська наукова робота присвячена дослідженню систем групового експертного оцінювання політичних процесів. Метою є дослідження методів аналізу і обробки експертної інформації, що дозволяють підвищити достовірність результатів і ефективність процесу проведення групових експертиз, спрямованих на вирішення задачі оцінювання політичних процесів. Об’єктом дослідження є процеси підтримки прийняття рішень. Предметом дослідження є методи групового експертного оцінювання політичних процесів. Загальна частина складається з наступних розділів: аналіз наукових публікацій за темою дослідження; опис основних методів групового експертного оцінювання; опис та реалізація методу Fuzzy TOPSIS для оцінювання політичних процесів. Задачі, які були виконані у процесі роботи:  аналіз останніх наукових праць і досліджень;  дослідження існуючих методів та підходів до групового експертного оцінювання;  визначення найбільш доцільних методів експертних оцінок для вирішення поставленої задачі;  програмна реалізація описаних методів експертних оцінок. У спеціальній частині магістерської наукової роботи з «Охорони праці» розглянуто умови праці на робочих місцях у ПП «Румянков Д.І.» . У методичній частині розроблено практичні роботи на теми «Експертні процедури обґрунтування рішень» та «Прийняття рішень в умовах невизначеності на прикладі вибору цільового сегмента ринку». Робота складається з 132 сторінок, 20 рисунків, 15 таблиць та 60 посилань на літературні джерела.
Description: Мартинова Л. С. Система групового експертного оцінювання політичних процесів : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 124 «Системний аналіз» / Л. С. Мартинова, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 21 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/660
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Мартинова_605мз.pdf580.11 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.