груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/684
Title: Двоканальна система дистанційного керування доступом до приміщення на базі Arduino
Other Titles: автореферат кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр», спеціальність 123 «Комп’ютерна інженерія»
Authors: Титомир, І. В.
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
комп’ютерна інженерія
Пузирьов Сергій Володимирович
Arduino
система контролю та управління доступом
автоматизована система
програми, мікроконтролери
RFID-зчитувач
елемент індикації
сервер
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Бакалаврська робота спрямована на дослідження систем контролю і управління доступом (СКУД). Розглянуто існуючісистеми СКУД, наведено типи та рівні мережевої взаємодії між її блоками, класифікацію СКУД за різними критеріями, чотири класи СКУД залежно від ступеню розмежування та захищеності доступу, яке потребує підприємство. Практичне значення результатів дослідження та розроблення полягає у можливості їх запровадження для практичного застосування і може ефективно використовуватись не тільки як контроль доступу для підприємства, а і як засіб для накопичування інформації, важливої для прийняття рішень. Пояснювальна записка бакалаврської роботи складається зі вступу, трьох розділів, висновків, переліку джерел посилання, 3 додатків та спеціальної частини з охорони праці. У вступі визначається актуальність теми, сформульовані мета, об’єкт, предмет та завдання дослідження та розроблення бакалаврс ької роботи. У першому розділі виконано обґрунтування необхідності розробки технічної пропозиції щодо застосування апаратної обчислювальної платформи з відкритим кодом Arduino в системі контролю і управління доступом (СКУД). З цією метою було проведено дослідження існуючих схем організації СКУД. На підставі цього був зроблений висновок про необхідність розробки зазначеної технічної пропозиції, а також обрані показники і критерії його якості. У другому розділі 11 розроблена структурна схема контролера СКУД і схема функціональної структури процесу його функціонування, схема електрична принципова компонентів контролера СКУД, в рамках якої реалізуються розроблені функції. У третьому розділі наведені алгоритми роботи контролера СКУД, розглянута предметна область застосування програмної реалізації виконавчого пристрою на основі платформи Arduino, обґрунтовано вибір середовища розробки. Четвертий розділ присвячений розробці двоканальної системи управління доступом в приміщення на режимному підприємстві реалізованої у вигляді макету. У висновках наведено аналіз виконаної роботи та отриманих результатів дослідження та розроблення. У додатку А наведений лістинг основного коду програми. Бакалаврська робота містить 62 с. (без додатків), 9 рис., 2 табл., 16 джерел посилання та 3 додатки.
Description: Титомир І. В. Двоканальна система дистанційного керування доступом до приміщення на базі Arduino : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 123 «Комп’ютерна інженерія» / І. В. Титомир , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/684
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук (ба)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат 405 Титомир.pdf637.77 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.