груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/686
Title: Моторно-колісний робот з можливістю переміщення по феромагнітним поверхням
Other Titles: автореферат кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр», напрям підготовки 6.050102 «Комп’ютерна інженерія»
Authors: Норд, Л. П.
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
комп’ютерна інженерія
Дворник Ольга Василівна
технологія Arduino IDE
Arduino Mega
Sensor
Shield
Servomotor
3D-друк
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: В технологічному плані одним з найважливіших напрямків при обслуговуванні судна є фактор втручання людини у шкідливі технологічні процеси які потенційно загрожують життю та здоров’ю людини. Наприклад, при очищені корпусу судна від наростів та бруду використовують спеціальні кислотні та абразивні розчини які в свою чергу дуже шкідливі для людини та вимагають спеціального захисного костюму. Таким чином, завдяки заміні людини у процесі чистки та прокатці судна на робота з віддаленим керуванням можна підвищити продуктивність та скоротити витрати на окремі етапи робіт. Пояснювальна записка бакалаврської роботи складається зі вступу, трьох розділів, висновків, переліку джерел посилання, 5 додатків та спеціальної частини з охорони праці. У вступі визначається актуальність теми, наведені задачі, які заплановано вирішити для досягнення поставленої мети. У першому розділі проводиться аналіз патентної інформації та доступних методів очистки корпусів суден від наростів та бруду, також оглянуті робототехнічні системи з дистанційним керуванням. У другому розділі проведено розробку двох прототипів однієї секції колеса. У третьому розділі розроблено програмне забезпечення (ПЗ) для тестування базових функцій прототипу. Розроблено фінальну версію прототипу з 12 самоорієнтовними лінійними актуаторами та спеціальною підтримуючою конструкцією. У висновках наводяться підсумки проведеної роботи та основні переваги розробленої системи перед аналогами. У спеціальній частині з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях проаналізовано систему заходів і засобів по запобіганню впливу на людину несприятливих факторів, які супроводжують роботу працівника ІТ-сфери. Виконано аналіз освітлення та мікрокліматичних умов на робочому місці, управління цивільним захистом на підприємстві у разі виникнення пожежі. Бакалаврська робота містить 62 с. (без додатків), 47 рис., 9 табл., 16 джерел посилання та 5 додатків.
Description: Норд Л. П. Моторно-колісний робот з можливістю переміщення по феромагнітним поверхням : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : напрям підготовки 6.050102 «Комп’ютерна інженерія» / Л. П. Норд , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/686
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук (ба)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
+ Аавтореферат БР - Норд-OD.pdf522 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.