груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/687
Title: Програмно-апаратний модуль збору даних для контролю доступу до приміщення на базі бездротового пристрою
Other Titles: автореферат кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр», напрям підготовки 6.050102 «Комп’ютерна інженерія»
Authors: Томас, В. М.
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
комп’ютерна інженерія
Крайник Ярослав Михайлович
RFID
ESP8266
MQTT-брокер
MQTT-клієнт
контроль доступу
мітка
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Бакалаврська робота спрямована на дослідження технологій реалізації системи доступу до приміщення. Розглянуто технологію радіочастотної ідентифікації (RFID). Практичне значення результатів дослідження та розроблення полягає у спрощенні доступу до приміщення та можливості контролю. Пояснювальна записка бакалаврської роботи складається з вступу, трьох розділів, висновків, додатка та спеціальної частини з охорони праці. У вступі визначається актуальність теми, сформульовані мета, об’єкт, предмет та завдання дослідження та розроблення бакалаврської роботи. У першому розділі досліджується використання Інтернет речей у різних сферах життя людини, наводяться переваги та недоліки; розглядаються протоколи MQTT та CoAP; проводиться аналіз трьох плат ESP8266 та середовищ розробки програмного забезпечення для них. У другому розділі описуються використані електричні компоненти; запропоновано схему підключення всіх компонентів; визначено основні функції програмно-апаратного модуля; сформульовано рекомендації щодо перенесення на реальний пристрій. У третьому розділі проведено експериментальний аналіз передачі даних для двох протоколів; обрано Android-застосунок у якості MQTT-клієнта та підключено Telegram-бота; підключено MQTT-брокер та показано підключення нових клієнтів; досліджено безпечність та конфіденційність RFID-систем.. У висновках наведено аналіз виконаної роботи та отриманих результатів дослідження та розроблення. У додатку А наведений лістинг програми. Бакалаврська робота містить 70 с. (без додатків), 32 рис., 6 табл., 23 джерела посилання та 1 додаток.
Description: Томас В. М. Програмно-апаратний модуль збору даних для контролю доступу до приміщення на базі бездротового пристрою : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : напрям підготовки 6.050102 «Комп’ютерна інженерія» / В. С. Томас , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/687
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук (ба)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
+ Автореферат БР Томас 406.pdf569.75 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.