груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/703
Title: Програмно-апаратний модуль безконтактного вимірювання розміру приміщення
Other Titles: автореферат кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр», напрям підготовки 6.050102 «Комп’ютерна інженерія»
Authors: Петрук, С. С.
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
комп’ютерна інженерія
Ромакін Володимир Вікторович
далекоміри
імпульсний метод виміру відстані
ATMEGA
SQLite
Arduino
Android
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Бакалаврська робота присвячена розробці програмного та апаратного забезпечення для модулю безконтактного вимірювання розмірів приміщення з можливістю дистанційного керування. Практичне значення полягає в тому, що програмно-апаратний модуль може бути запровадженим для вимірювання відстані, площі та об’єму за допомогою оптичного далекоміру, передачі вимірів на сторонній пристрій та збереження в базі даних для подальшої обробки при проектуванні або реконструкції будівель. Пояснювальна записка бакалаврської роботи складається зі вступу, трьох розділів, висновків та двох додатків. У вступі визначається актуальність теми, сформульовані мета, об’єкт, предмет та завдання дослідження та розроблення бакалаврської роботи. У першому розділі досліджуються існуючі аналоги. У розділі наведено принципи роботи та класифікацію сучасних далекомірів. Проведено порівняльний аналіз сучасних далекомірів, визначено їх основні переваги та недоліки. У другому розділі проводиться аналіз апаратного забезпечення, що необхідне для побудови програмно-апаратного модулю. Проводиться розробка апаратної частини програмно-апаратного модулю, розглядаються характеристики використаних компонентів та проводиться детальний опис принципів функціонування окремих частин схеми. Третій розділ присвячено розробці програмного забезпечення. Розглянуто середовища, що підтримують можливість розробки для мікроконтролерів ATMEGA, обрано найбільш оптимальний варіант – середовище Arduino IDE. Проаналізовано засоби розробки програмного забезпечення для операційної системи Android, на основі проведеного аналізу обрано сховище даних – систему керування базою даних SQLite. Розроблене програмне забезпечення для підключення до розробленого апаратного забезпечення та зберігання даних.У додатку А наведений лістинг застосунку для плати Arduino. У додатку Б наведений лістинг застосунку для ОС Android В цілому, бакалаврська робота без додатків містить 70 сторінки, 73 рисунка, 1 таблицю, 37 джерел посилання.
Description: Петрук С. С. Програмно-апаратний модуль безконтактного вимірювання розміру приміщення : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : напрям підготовки 6.050102 «Комп’ютерна інженерія» / С. С. Петрук , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 14 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/703
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук (ба)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
+ Автореферат_Петрук 406.pdf473.85 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.