груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/714
Title: Запровадження системи електронної взаємодії інформаційних ресурсів у державному управлінні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 074 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Токар, О. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра публічного управління та адміністрування
Ємельянов Володимир Михайлович
електронний уряд
електронні послуги
державний реєстр Єдиної державної електронної бази з питань освіти.
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Робота на здобуття ступеня магістра за спеціальністю 074 «Публічне управління та адміністрування». – Інститут державного управління Чорноморського національного університету імені Петра Могили, Миколаїв, 2019. Магістерська робота присвячена вирішенню важливого науково-практичного завдання запровадження системи електронної взаємодії інформаційних ресурсів у державному управлінні та забезпечення інтероперабельності державних електронних інформаційних ресурсів. Визначені місце і роль інформації у розбудові інформаційного суспільства, розвитку електронного урядування та впровадженні електронних послуг. Встановлено, що інформація відіграє важливу роль у державному управлінні та є фундаментом, на якому будується інформаційне суспільство. Аналіз правових засад розвитку в Україні інформаційного суспільства та використання ІКТ в державному управлінні дозволив встановити перелік нормативно-правових документів, які визначають державну політику у сфері інформатизації. Розглянуто застосування ІКТ у державному управлінні я інструменту побудови простору інформаційної відкритості органів державної влади, забезпечення взаємодії електронних інформаційних ресурсів та надання електронних послуг. На прикладі провідних європейських країн висвітлені кращі практики організації електронної взаємодії на державному рівні. Особливу увагу приділено Естонській системі X-Road, організації її структури, впроваджених методів та протоколів обміну. Розглянуто побудову вітчизняної системи електронної взаємодії державних електронних ресурсів на базі X-Road та організацію державних реєстрів Єдиної державної електронної бази з питань освіти. У роботі значну увагу приділено забезпеченню інтероперабельності державних електронних інформаційних ресурсів. Досліджено стан електронної взаємодії держаних реєстрів, надані практичні рекомендації з підвищення інтероперабельності та вирішення проблемних питань. Розглянуто практичну реалізацію надання електронних послуг на державному рівні. На прикладі Єдиної державної електронної бази з питань освіти у даній роботі проілюстрована практична реалізація інтеграції державних реєстрів до системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів
Description: Токар О.В. Запровадження системи електронної взаємодії інформаційних ресурсів у державному управлінні : автореф. магістерської роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 074 «Публічне управління та адміністрування» / О.В. Токар ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 13 c.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/714
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Авторефрт Токар.pdf307.92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.