груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/718
Title: Реформа децентралізації влади в Україні: особливості формування та розвитку об'єднаних територіальних громад на прикладі Куцурубської громади
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 074 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Дощинський, І. М.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра публічного управління та адміністрування
Козлова Л.В.
децентралізація влади
об’єднані територіальні громади
центральних органiв виконавчої влади
органи місцевого самоврядування
повноваження
розмежування компетенцiї органiв
контроль
вплив
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дослідження присвячено аналізу процесу реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. В роботі проаналізовано та розкрито зміст поняття «децентралізація влади» та розглянуто основні принципи і функції децентралізації влади. Визначено напрями, механізми і строки формування ефективного місцевого самоврядування та територіальної організації влади для створення і підтримки повноцінного життєвого середовища для громадян, надання високоякісних та доступних публічних послуг, становлення інститутів прямого народовладдя, задоволення інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності на відповідній території, узгодження інтересів держави та територіальних громад. Окремо розглянуто особливості порядку добровільного об’єднання територіальних громад та державне забезпечення інформаційно-просвітницької, організаційної, методичної і фінансової підтримки об’єднаним територіальним громадам. Оцінено стан виконання бюджету за доходами і видатками та забезпечення соціальних гарантій громадян у сфері освіти і охорони здоров’я на прикладі Куцурубської об’єднаної територіальної громади. Виявлено проблеми з якими стикаються новостворені територіальні громади та законодавчі питання щодо служби в органах місцевого самоврядування; розширення повноважень органах місцевого самоврядування; державного нагляд за законністю рішень органів місцевого самоврядування; удосконалення процесу утворення органів самоорганізації населення та місцевого референдуму. Запропоновано напрямки вирішення проблем, які існують в об’єднаних територіальних громадах мають свої рішення, хоча і нелегкі. Проте вчасне слідкування за змінами які відбуваються в законодавстві України, приймаючи креатині, своєчасні рішення та проведення контролю за доходами і видатками бюджету, дає можливість об’єднаним територіальним громадам бути спроможними та розвиватися.
Description: Дощинський І. М. Реформа децентралізації влади в Україні: особливості формування та розвитку об'єднаних територіальних громад на прикладі Куцурубської громади : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 074 "Публічне управління та адміністрування" / І. М. Дощинський , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 16 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/718
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Дощинський.pdf370.38 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.