груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/749
Title: Механізми реалізації громадського контролю за наданням управлінський послуг органами державної влади
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Бреженюк, Н. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
громадський контроль
органи державної влади
управлінські послуги
громадянське суспільство
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У межах дослідження визначено, що сьогодні Україна знаходиться в стані глибокої системної кризи, тобто одночасної наявності політичних, економічних, соціальних кризових явищ. Зазначене стало наслідком розриву комунікативних зв’язків влади і народу, що постійно відбувався протягом 28 років незалежності нашої країни. Представники виборних органів прийшовши до влади практично завжди діяли в своїх інтересах, нехтуючи інтересами народу, що в свою чергу спричинило невдоволення громадськості і призвело до Революції гідності, що відбулася в України протягом кінця 2013 – початку 2014 рр. Одним із швидких та ефективних способів встановлення сталих комунікативних зв’язків між населенням країни та владою може стати незалежний та дієвий громадський контроль, який буде мати широке коло повноважень. Проте наразі громадський контроль може набути ознак дієвості лише при бажанні публічної влади в Україні зробити свою власну діяльність прозорою та відкритою. Зазначене бажання буде виражено у прийнятті нормативно-правових актів, що унормують основні положення здійснення громадського контролю в Україні. Об’єкт дослідження – громадський контроль як категорія науки публічне управління. Предмет дослідження – механізми реалізації громадського контролю за наданням управлінських послуг органами державної влади. В магістерському дослідженні проаналізовано нормативно-правове регулювання громадського контролю, здійснено детальний аналіз зарубіжного досвіду надання управлінських послуг при реалізації громадського контролю, здійснено оптимізацію діяльності громадських організацій як суб’єкту громадського контролю, вказано, що громадська експертиза посідає важливе місце у становленні громадянського суспільства, пріоритетною умовою якого є розширення залучення громадськості до процесів законотворення, удосконалення правозастосовної практики тощо. Процес інтеграції України у світове співтовариство потребує адекватного розуміння сутності, місця, тенденцій розвитку громадської експертизи в системі гарантій демократичного розвитку відкритого суспільства.
Description: Бреженюк Н. С. Механізми реалізації громадського контролю за наданням управлінських послуг органами державної влади : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" /Н. С. Бреженюк , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/749
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Бреженюк.pdf437.97 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.