груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/750
Title: Механізми реалізації внутрішнього аудиту в Державних органах (на прикладі головного управління Держгеокадастру у миколаївській області)
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Руда, О. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
внутрішній аудит
зовнішній аудит
механізми аудиту
державний аудит
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Інтеграція України до європейського та світового політико-економічного простору вимагає від нашої держави створення ефективної системи внутрішнього аудиту в органах державної влади. На сьогодні можна стверджувати про наявність в Україні цілісної нормативно-правової бази, яка на державному рівні регулює запровадження та функціонування підрозділів внутрішнього аудиту у вітчизняних органах державного сектору, однак існує низка проблем у цій сфері. Мета дослідження Використано комплекс загальнонаукових і спеціальних методів. Для всебічного дослідження проблеми використано такі загальнонаукові методи, як аналіз, синтез, дедукція, індукція, аналогія, метод порівняння. Застосування методу систематизації дозволило узагальнити законодавчу, нормативну документацію і наукову літературу за темою дослідження. За допомогою структурно-функціонального методу досліджено завдання, функції та структуру внутрішнього аудиту в органах влади. Метод порівняльного аналізу був використаний для зіставлення характеристик організації внутрішнього аудиту в різних країнах світу. Методи порівняння та аналогії, аналізу й синтезу застосовані окремо або комплексно під час визначення предмета дослідження, узагальнення досягнень і невирішених питань у сфері внутрішнього аудиту. Для аналізу законодавчих актів та нормативних документів використовувався системно-аналітичний метод. Сукупність цих та інших методів і прийомів дала змогу забезпечити всебічність вивчення проблеми та достовірність висновків. Варто зазначити, що в роботі широко використовується комплексний підхід до методології дослідження, коли методи, які застосовуються, доповнюють один одного. Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити наступні завдання: - з’ясувати стан наукової розробки досліджуваної проблеми та визначити джерельну базу дослідження; - розкрити сутність та значення внутрішнього аудиту у системі державного внутрішнього контролю; - визначити основні перешкоди на шляху розвитку державного внутрішнього аудиту в державних органа в Україні; - проаналізувати організаційно-правове підґрунтя внутрішнього аудиту в державному органі та процедуру здійснення внутрішнього аудиту у Головному управлінні Держгеокадастру у Миколаївській області; - дослідити світову практику здійснення внутрішнього аудиту в державному органі; - запропонувати шляхи удосконалення державного внутрішнього аудиту як невід’ємної складової державного управління. Об'єкт дослідження - державна політика у сфері організації контролю за діяльністю органів влади. Предмет дослідження - особливості механізмів здійснення внутрішнього аудиту в державному органі на прикладі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області. Наукова новизна одержаних результатів полягає в тому, що в даній роботі цілісно виконано комплексне дослідження механізмів здійснення внутрішнього аудиту в державному органі на прикладі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області.
Description: Руда О. В. Механізми реалізації внутрішнього аудиту в Державних органах (на прикладі головного управління Держгеокадастру у миколаївській області) : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. В. Руда , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 16 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/750
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Руда.pdf499.32 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.