груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/752
Title: Громадський контроль у сфері здійснення публічної влади в України
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Борисенко, Н. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
громадський контроль
публічна влада
громадянське суспільство
публічні слухання
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У межах дослідження визначено, що головною ознакою правової, демократичної держави є забезпечення та захист нею прав і свобод людини і громадянина. Саме людина є найвищою цінністю у суспільстві, а її розвиток, задоволення потреб та інтересів визнається одним із фундаментальних завдань відкритої держави. В сучасних умовах громадський контроль повинен стати дієвим елементом функціонування громадянського суспільства. На активізацію громадського контролю спрямовані і зміни в його нормативно-правовій базі, яка ще в повній мірі не освоєна суб’єктами громадського контролю. Революція Гідності актуалізувала тенденцію розбудови правової політики держави, де громадський контроль виступає саме тим соціально-правовим інститутом, у якому концентрується найбільший потенціал до діалогу влади і суспільства. Об’єктом дослідження є проблема громадського контролю як категорії науки публічне управління. Предметом дослідження є громадський контроль у сфері здійснення публічної влади в Україні. В магістерському дослідженні проаналізовано нормативно-правове забезпечення розвитку громадського контролю в Україні, висвітлено перспективи громадського контролю у формуванні і розвитку громадянського суспільства,здійснено детальний аналіз міжнародного досвіду партнерства громадських організацій та публічної влади, а також розроблено шляхи удосконалення ефективності громадського контролю в Україні. У висновках зазначено, що громадський контроль вигідний як суспільству, так і органам державної влади. Це робить державу більш відповідальною для того, щоб забезпечити роботу закону, поважати і захищати права і свободи людини і, отже, ефективно діяти для загального блага.
Description: Борисенко Н. О. Громадський контроль у сфері здійснення публічної влади в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Н. О. Борисенко, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/752
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Борисенко_Автореферат.pdf445.99 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.