груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/759
Title: Проблеми формування та виконання бюджету на місцевому рівні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Жур, Т. М.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
бюджет
місцевий бюджет
податки
видатки
муніципальні утворення
територіальні громади
місцеві податки
субвенції
трансфери
оподаткування
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: В даний час одним з найбільш важливих механізмів, що дозволяють державі проводити економічну і соціально-культурну політику, є фінансова система, яка складається з трьох рівнів – державного, регіонального та місцевого бюджетів. Бюджети муніципальних утворень (місцеві бюджети) мають високу значимість, оскільки в них знаходять своє відображення соціальні, економічні, політичні, організаційні та інші процеси, що відбуваються в муніципальному утворенні. За поняттям «місцевий бюджет» міститься велика кількість наукових і практичних проблем, які обумовлені здійсненням економічної та бюджетної реформи, та відображаються на соціальному житті населення, а також розвитку в нашій країні бюджетної децентралізації. Будь-який бюджет, в тому числі й бюджет муніципального утворення – це фінансовий план, а виконання цього плану починається після затвердження бюджету законодавчими органами влади. На сьогодні спостерігається зміна принципів формування коштів бюджетів різного рівня, в результаті чого фінансові централізовані фонди концентруються в бюджеті держави, в той час як наповнення скарбниці місцевого самоврядування стає біднішим. Наголошено, що рішення більшості оперативних завдань розвитку територій знаходиться саме в компетенції муніципалітетів. Відповідним чином, виникає необхідність забезпечення достатнього обсягу фінансових коштів в розпорядженні муніципальних органів влади з метою здійснення ними власних видаткових зобов'язань і своєчасного та ефективного вирішення питань місцевого значення. Встановлено, що бюджет муніципального утворення відіграє важливу роль у забезпеченні функцій і завдань місцевого самоврядування, виступаючи фінансовою базою виконавчих і представницьких органів місцевого самоврядування та новостворених ОТГ. Проаналізовано, що проблеми формування доходів місцевих бюджетів полягають у низькому рівні податкових доходів в структурі муніципального бюджету, що обумовлено наявністю невеликої кількості місцевих податків в системі оподаткування України. Доведено, що в численних дослідженнях сучасних авторів відзначається проблема формування доходів місцевих бюджетів як одна з найбільш гострих проблем. Як наслідок, в даній ситуації питання формування місцевих (муніципальних) бюджетів є одними з найбільш актуальних, оскільки є повсюдними і безпосередньо впливають на життя громадян.
Description: Жур Т. М. Проблеми формування та виконання бюджету на місцевому рівні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Т. М.Жур , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 11 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/759
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Жур.pdf367.53 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.