груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/762
Title: Управління перспективним розвитком міста в умовах децентралізації
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Добровольська, Л. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
перспективний розвиток міста
просторове планування
територіальне планування
стратегічне планування
децентралізація
бюджет міста
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. Дане дослідження присвячене особливостям управління розвитком міста в умовах децентралізації. Актуальність дослідження окреслена тим, що в сучасних умовах ринкової економіки провідні міста світу стають повноправними учасниками міжнародних економічних відносин зі своїм баченням глобального розвитку. Такі питання глобального характеру як глобальна економіка, загрози соціальній інтеграції населення, перенаселення міст, міська екологія ставлять перед містами нові виклики у територіальному чи просторовому плануванні. Для України в умовах децентралізації, питання стратегічного розвитку міст є особливо актуальним. Сучасні вимоги до успішного розвитку міста потребують нових підходів в плануванні територіального розвитку. Оскільки в результаті децентралізації міста отримали значно більше повноважень, збільшилась і відповідальність за прийняття рішень щодо розвитку та ефективної діяльності, що має супроводжуватися активною участю громадян у вироблені стратегії розвитку міста. В ході дослідження було розкрито основні моделі зарубіжного досвіду територіального планування. Звернено увагу, що для європейських міст є два підходи планування розвитку міста – просторовий та територіальний. Також було визначено основні критерії збалансованого розвитку міста на сучасному етапі. В контексті даного дослідження, для повного розкриття його предмету, охарактеризовано стратегії перспективного розвитку міста та основні підходи до їх формування, використовуючи світовий та український досвід. Для європейських країн характерним є високий рівень участі населення у вироблені стратегії розвитку міста. Тому для України європейські моделі можуть стати прикладом при формування ефективних стратегій соціально-економічного розвитку міста. В результаті дослідження з’ясовано, що важливим елементом розвитку сучасного міста є його брендинг, що може мати два варіанти втілення – місто-бренд та місто – виробник бренду. Політика брендингу міста орієнтована на залучення нових інвестицій, збільшення туристичних потоків. Практичною складовою даного дослідження є розкриття особливостей застосування методів та практики реалізації перспективного плану м. Миколаєва, що має включати оцінку та вибір ефективних механізмів реалізації стратегічного плану розвитку та бюджету міста; специфіку взаємодії органів місцевого самоврядування та господарюючих суб'єктів у реалізації міських проектів і програм.
Description: Добровольська Л. В. Управління перспективним розвитком міста в умовах децентралізації : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Л. В. Добровольська , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/762
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат_Добровольська.pdf319.04 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.