груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/766
Title: Система Пенсійного забезпечення в Україні та країнах Європи: порівняльний аспект
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Задорожна, А. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
пенсійна система
пенсійна реформа
пенсійне забезпечення
солідарна система
недержавне пенсійне страхування
мінімальна пенсія
єдиний страховий внесок
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: В магістерської роботі охарактеризована система Пенсійного забезпечення її реформування та порівняння з зарубіжними країнами Польшею та Великобританією. Розкрита сутність пенсійного забезпечення в Україні та країнах європи. З’ясовано, що пенсійна система є недосконалою, неохідні реформи, в країні не вистачає коштів на виплати пенсій пенсіонерам. В країні існує тонізація оплати праці працівникам, нехватка робочих місць, працездатні люди спеціалісти виїжджають за кордон, таким чином пенсіонерів приходиться більше, на одну працездатну людину приходиться два пенсіонери. Більшість пенсіонерів отримують мінімальну пенсію, в країні не діє другий рівень накопичення системи загальнообов’язкового державного страхування пенсійного. Крім того коштів не вистачає на виплату пенсій з тих коштів що надходять від єдиного соціального внеску, пенсійний фонд має дефіцит , такм чином постійно виділяються додаткові кошти з держбюджету. Було збільшено пенсійний вік, а також страховий стаж. Кого невистачає стажу можливо його купити, або ж доплатити до мінімального внеску суму, якщо враховуються неповні дні до стажу. Обгрунтовано можливість застосування зарубіжного досвіду з метою вдосконалення пенсійного забезпечення в Україні. В Польші збільшився пенсійний вік і в нашій країні він збільшися В Великобританії ще планують збільшити пенсійний вік до 65-70 років. Запропоновано запровадження єдиного соціального внеску тобто організація робочих місць та створення умов щоб уникнути тінізіції плати прці. Чим більше буде надходити коштів на бюджетні рахунки, тім більше можливостіиплачувати пенсіонерам виплачувати пенсії інавіть можливо не буде дифіціту в Пенсійному фонді.Атакож удосконалення регулювання діяльності накопичувальних пенсійних фондів, розмеження страхових непридатних страхуанню видатків, посилення цільового використання страхових коштів. Зроблено висновок, у порівнянні з Україною крім ситуацій складних польська економіка має багато переваг це як розвиток, і відповідно високий дохід громадян польші В Польші ккраща ситуація за нашу. В нас проблема нестачі коштів причому завжди. Роблячи підсумки можна сказати що всі дії зроблено на добробут населення країн, не залежно від того як хто з цим справляється. Для успішного здійснення реформування нашої в раїни в напрямку пенсійного забезпечення потрібен час для вирішення складних питаь, як зростання виробництва, побудова нових робочих місць, зростання заробітної плати розширення бази сплати пенсійних внесків за раунок фізичних та юридичних осіб
Description: Задорожна А. В. Система Пенсійного забезпечення в Україні та країнах Європи: порівняльний аспект : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / А. В. Задорожна, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/766
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Задорожна_Автореферат.pdf402.78 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.