груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/778
Title: Запобігання і протидія корупції у сфері земельних відносин в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Краснощеко, В. О.
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
публічне управління та адміністрування
корупція
хабарництво
корупційні ризики
механізми запобігання і протидії корупції у сфері земельних відносин
Держгеокадастр
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. В магістерської роботі розкрита сутність та соціальні аспекти корупції та досліджено причини виникнення корупції у сфері земельних відносин. З’ясовано, що корупцією у земельних правовідносинах є соціальне, економічне, правове, політичне явище, сутність якого полягає у можливості використання суб’єктами земельних правовідносин (як правило службовими особами органів державної влади чи органів місцевого самоврядування) наданих їм службових повноважень у земельних правовідносинах чи пов’язаних з ними можливостей з метою одержання неправомірної вигоди. При цьому одразу ж обумовимо, що мета, яку прагнуть досягнути інші суб’єкти, насамперед, фізичні особи, у таких корупційних правовідносинах з владними суб’єктами, не обов’язково повинна бути протиправною. Вона цілком може відповідати законодавству та полягати у реалізації їх законних прав та інтересів, які через існування корупції за певних умов взагалі можуть бути нереалізовані. Однак протиправним у корупційних правовідносинах завжди є спосіб досягнення цієї мети, а саме шляхом надання (одержання) корупційної вимоги. Зроблено висновок, що недосконалість земельного законодавства є головним корупційним ризиком у земельних відносинах, який зумовлює існування майже усіх інших корупційних ризиків. Відтак, удосконалення земельного законодавства є надзвичайно важливим у процесі запобігання корупції у сфері земельних правовідносин, адже усунення цієї недосконалості є чи не найголовнішим завданням правової науки та правотворчої діяльності. Досліджено історичний розвиток законодавства України щодо протидії корупційним проявам, де зазначено, що базовою складовою успішної протидії таким проявам у системі Державної служби є належне антикорупційне законодавство. Визначено етапи його розвитку. Розглянуто систему протидії корупційним проявам в Держгеокадастрі. Подано визначення корупційним ризикам, з’ясовано передумови їх виникнення. Визначено механізми запобігання корупції, що вживаються Держгеокадастром. Обґрунтовано, що діджіталізація частини функцій Держгеокадастру, може розірвати корупційні ланцюжки і зробити системну корупцію неможливою. Це дові пілотний проект по екстериторіальності погодження проектів землеустрою. Значні прорахунки в протидії корупційним проявам у галузі земельних відносин в Україні є реальністю сьогодення, а тому потрібне негайне виправлення такого стану. Можливі шляхи цього визначені в даній магістерській роботі.
Description: Краснощеко В. О. Запобігання і протидія корупції у сфері земельних відносин в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / В. О. Краснощенко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 15 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/778
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Краснощеко_автореферат.pdf236.05 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.