груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/779
Title: Сучасні методи і механізми взаємодії суспільства та влади
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Переновська, А. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
громадський контроль
громадські об’єднання
відповідальність
влада
державні органи
соціальний контроль
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. В магістерської роботі розкрито що, в процесі трансформацій України як відкритої держави громадський контроль стає не тільки обов’язковою складовою державного управління, але й основним показником для розвитку громадянського суспільства. З’ясовано, що в умовах сучасних перетворень проблематика громадського контролю набуває особливого значення та актуальності, що в свою чергу вимагає з необхідністю змінити уявлення про його сутність. Відзначили, що сучасні уявлення про громадський контроль склалися в ході тривалої еволюції, що відображала видозміни соціальних стосунків і політичних систем. На основі проведеного історичного аналізу громадянського контролю, прослідкували сучасну концепцію розвитку даного феномену в Україні та його аспекти становлення в розбудові державності. Визначено що, подальше вдосконалення механізмів здійснення громадського контролю має здійснюватись шляхом розширення його форм і методів, відпрацювання правових та організаційних механізмів відповідальності підконтрольних об’єктів громадського контролю за допущені порушення, що були виявлені, а також забезпечення громадської легітимності суб’єктів громадського контролю, підвищення професійного рівня, спеціалізації громадських контролерів у відповідних сферах здійснення контролю та запровадження певних механізмів запобігання корупції в їхньому середовищі. З’ясовано, що підвищення ефективності громадського контролю вимагає впровадження і наявності комплексу заходів організаційно-правового та іншого порядку, зокрема: подальше створення та вдосконалення нормативно-правових засад громадського контролю за діяльністю органів публічної влади; забезпечення загальнодоступності громадського контролю; вивчення громадської думки; захист громадян від переслідування з боку органів публічної влади у зв’язку з їх участю у проведенні громадського контролю; забезпечення контролюючих впливів суб’єктів громадського контролю; вдосконалення форм реалізації громадського контролю; відповідальність представників органів публічної влади за невиконання покладених на них обов’язків; підтримка самоорганізації громадських об’єднань, духовно- ідеологічний та культурний розвиток громадян; забезпечення відкритості та доступності органів публічної влади; модернізація системи засобів масової інформації та ін. Ці заходи дозволять оптимізувати контрольну діяльність громадськості у сучасній правовій державі.
Description: Переновська А. В. Сучасні методи і механізми взаємодії суспільства та влади : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / А. В. Переновська , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 11 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/779
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
переновська автореферат (1).pdf303.44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.