груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/785
Title: Механізм малої приватизації в Україні в умовах європейської інтеграції
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Банкова, О. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
приватизація
мала приватизація
механізми державного управління
європейська інтеграція
Україна
країни ЄС
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. В магістерської роботі уточнено зміст і сутність основних понять, пов’язаних з приватизацією та малою приватизацією як її видом, адже з терміном приватизації пов’язано багато інших термінів, таких як: «роздержавлення», «продаж», «трансформація власності». Крім того, проаналізовано такі поняття як «механізми» та «державне управління». Зроблено порівняння терміну «приватизація» відповідно до Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» від 2018 р. та Закону України «Про приватизацію державного майна» від 1992 р., який наразі вже втратив чинність. Проаналізовано процес приватизації в незалежній Україні та його періодизацію відповідно до вітчизняних вчених у різних галузях науки. У результаті дослідження запропоновано власну періодизацію процесу приватизації в незалежній Україні, яка складається з чотирьох етапів. Охарактеризовано зарубіжний досвід приватизації. Показано, що для Європи 1980- х рр. був характерним процес приватизації державних підприємств, спрямований на підвищення ефективності існуючої системи змішаної економіки. Основні завдання, які ставилися перед «малою» приватизацією в постсоціалістичних країнах Європи – це створення приватного сектору та демонополізація, були досягнуті після закінчення «малої» приватизації в 1990-х рр. Проаналізовано механізм реалізації малої приватизації в Україні в сучасних умовах європейської інтеграції. У 2018 р. був прийнятий новий Закон України «Про приватизацію державного і комунального майна», який зараз в умовах імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС встановлює новий механізм проведення «малої» приватизації в Україні. Зроблено висновок, що процес малої приватизації в Україні не завершено, саме продаж об’єктів малої приватизації дозволяє щомісячно поповнювати як державний так і місцевий бюджети. Отже, мала приватизація буде тривати в майбутньому в умовах європейської інтеграції.
Description: Банкова О. С. Механізм малої приватизації в Україні в умовах європейської інтеграції : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. С. Банкова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 11 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/785
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Банкова_автореферат.pdf274.75 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.