груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/790
Title: Вищий антикорупційний суд як постійно діючий вищий спеціалізований суд у системі судоустрою України
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Цибко, Д. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
корупція
система судоустрою України
Вищий антикорупційний суд України
Національне антикорупційне бюро України
Спеціалізована антикорупційна прокуратура України
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. Магістерську роботу присвячено розкриттю місця та ролі Вищого антикорупційного суду як постійно діючого вищого спеціалізованого суду у системі судоустрою України. З’ясовано стан наукової розробки проблеми та проаналізовано джерельну базу дослідження. Наразі значна кількість науковців досліджує сутність корупції в системі органів публічної влади. Однак, проблематика функціонування Вищого антикорупційного суду України, перспектив його роботи в Україні і досі залишаються недостатньо вивченими на науковому рівні. Реформування законодавчої основи антикорупційної політики України відбувається досить швидко й потребує активного наукового аналізу з метою виявлення недоліків та розробки засобів їх подолання з метою утвердження верховенства права в Україні. Розкрито ключові категорії дослідження. Встановлено, що антикорупційна політика держави є відповідною реакцією на корупційні процеси, які існують у певний період у державі та/або які прогнозуються в майбутньому. Антикорупційним судом є спеціалізована установа, яка розглядає справи проти осіб, які вчинили корупційні правопорушення (будь-якого масштабу або тільки корупційні правопорушення високопосадовців). Проаналізовано світовий досвід антикорупційної юрисдикції судів та з’ясовано, що у світі існують різні моделі судової спеціалізації, і немає однозначно правильного підходу чи набору чітких найкращих практик. Визначено місце ВАС в системі судоустрою України. Вищий антикорупційний суд в Україні є постійно діючим вищим спеціалізованим судом у системі судів загальної юрисдикції. Це суд першої інстанції, що володіє винятковою юрисдикцією щодо розгляду кримінальних справ про вчинення особливо важливих визначених законом корупційних злочинів. Розкрито повноваження, структуру та особливості забезпечення діяльності Вищого антикорупційного суду. Також у роботі з’ясовано роль Громадської ради міжнародних експертів у роботі ВАС. Проаналізовано проблеми та перспективи оптимізації функціонування Вищого антикорупційного суду як постійно діючого вищого спеціалізованого суду у системі судоустрою України.
Description: Цибко Д. В. Вищий антикорупційний суд як постійно діючий вищий спеціалізований суд у системі судоустрою України : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Д. В. Цибко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 28 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/790
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Цибко_автореферат.pdf452.5 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.