груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/799
Title: Впровадження сучасних інноваційних технологій публічного управління в діяльність органів державної влади
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Блащук, К. І.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
інновація
діджиталізація
е-урядування
держава в смартфоні,модернізація
Інтернет
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. В магістерської роботі охарактеризована проблематика та джерельна базу дослідження впровадження інновацій в публічному управлінні в Україні, сформовано конкретні пропозиції щодо модернізації організаційно-правових форм органів публічної влади через впровадженняінноваційних технологій. Розкрита сутність інновацій, як децентралізованої публічної муніципальної влади територіальної громади. З’ясовано, що інновація – означає «введення новацій» і найкраще відповідає змісту слова «нововведення». Інновації чи нововведення поширюються на весь спектр соціальних явищ та процесів - новий порядок, новий звичай, новий метод, нова форма управління. Обґрунтовано, що вкрай важливими є теоретико-прикладне розуміння понять, моделей, принципів побудови та функціонування інноваційної діляьності, стратегічного управління нововведеннями, методики стратегічного аналізу та діагностування інноваційного потенціалу органів публічної влади, моделі прогнозування поширення нововведень тощо. Види та способи технологічного супроводу інноваційної діяльності забезпечують її результативність шляхом використання різного роду інформаційно- комунікаційних і соціальних технологій.Цікавим для розробки є різність технологій (як упорядкований набір методів і засобів, інших інструментів) для підтримки, прийняття та реалізації стратегічного рішення різного характеру, зокрема з узгодження цілей за рівнями управління, визначення пріоритетів інноваційного розвитку системи органів публічної влади тощо. Перелік цих видів і способів супроводу інновацій можна розширити тими, що стосуються організації та управління, сертифікації її результатів. Встановлено, що реалізація принципу єдиних технічних стандартів в електронному врядуванні передбачає розробку та впровадження технічних регламентів, стандартів, єдиних форматів та протоколів, узгоджених з відповідними міжнародними документами, що стосуються стандартизації та уніфікації діяльності органів влади, надання ними адміністративних послуг, формування електронних інформаційних ресурсів, електронного документообігу, електронного цифрового підпису тощо. Порушення цього принципу взагалі унеможливлює електронну інтероперабельність та взаємодію органів публічної влади між собою, з громадянами та бізнесом. Зроблено висновок, що інновації в публічному і муніципальному управлінні треба розглядати як нові форми і методи роботи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, нові управлінські технології, підходи та інструменти, які використовуються для розв’язання завдань, з одного боку, для удосконалення самої системи публічного управління, а з іншого, – для забезпечення суспільного розвитку.
Description: Блащук К. І. Впровадження сучасних інноваційних технологій публічного управління в діяльність органів державної влади : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / К. І. Блащук , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 8 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/799
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Блащук_автореферат.pdf150.82 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.