груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/803
Title: Особливості становлення та розвитку політико-управлінської еліти України в умовах суспільної трансформації
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Ротар, О. М.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
політико-управлінська еліта
політична еліта
громадське суспільство
ефективне управління
рекрутування еліти
рекритинг
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. В магістерської роботі охарактеризовані особливості становлення та розвитку політико-управлінської еліти України в умовах суспільної трансформації. Розкрита сутність особливостей розвитку сучасної політичної еліти в Україні та визначені її проблеми. Термін «політико-управлінська еліта» який доречно використовувати, коли йдеться про державних службовців вищої та середньої ланки, які мають владу в суспільних інститутах, виконують функцію політичного управління та окреслюють напрями розвитку держави. З’ясовано, що для динамічного розвитку України надзвичайно важливе значення має формування самодостатньої, структурованої й ефективної політичної еліти. Еліта, яка не орієнтована на конструктивний діалог, не здатна і до впровадження єдиної державної політики. Всі негативні риси української політичної еліти впливають не тільки на діяльність самої еліти, а й на суспільно-політичний процес в цілому. Обґрунтовано, що тільки відкрита, демократична еліта, яка спрямовує свою політичну діяльність на реалізацію суспільних інтересів, здатна зіграти вирішальну роль в процесах демократизації, підвищення якості життя громадян, розвитку інститутів громадянського суспільства. Пошук шляхів формування такої еліти є одним з найважливіших завдань сучасної політичної науки, в тому числі і в Україні. Зроблено висновок, що ефективність сучасної політико-управлінської еліти України повинна бути покращена в напрямку реалізації стратегії виховання нової політико-управлінської еліти. Для організації ефективного політико-управлінського процесу Україна гостро потребує загальногромадянської злагоди та згуртування.
Description: Ротар О. М. Особливості становлення та розвитку політико-управлінської еліти України в умовах суспільної трансформації : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. М. Ротар , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/803
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Ротар О.М..pdf342.5 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.