груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/825
Title: Взаємодія органів місцевого самоврядування і державної влади в умовах реформи децентралізації
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Незнаюк, С. Ю.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
державне управління
децентралізація
місцеве самоврядування
органи місцевого самоврядування
публічна влада
територіальна громада
централізація влади
фінансова децентралізація
органи влади
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. У магістерської роботі здійснено комплексне наукове дослідження механізмів взаємодії органів місцевого самоврядування з органами державної влади в умовах децентралізації. Проведено аналіз нормативно-правових актів, які запроваджують засоби, методи і механізми взаємодії. Доведено, що правовими гарантіями взаємодії органів місцевого самоврядування та органів державної влади в умовах децентралізації є гарантії: автономії місцевого самоврядування та судового захисту; запровадження принципів: децентралізації та субсидіарності; громадського контролю за діяльністю органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Визначено поняття «взаємодія органів державної влади і місцевого самоврядування», як сукупність правових, фінансово-економічних, організаційних механізмів, що регулюють взаємовідносини між органами місцевого самоврядування та органами державної влади, і спрямовані на соціально-економічний розвиток території громади та регіону. Підкреслено, що принцип децентралізації – це фундаментальний правовий принцип організації державної влади в демократичної державі, необхідність якого зумовлюється як властивостями демократизації держави, так і вимогами наближення державного управління до потреб та інтересів громадян. В сучасній Україні принцип реалізується через: розподіл повноважень між органами державної влади та органами місцевого самоврядування на користь органів місцевого самоврядування, що відповідають за розробку та реалізацію соціально-економічних програм розвитку територій громад і регіонів. Обґрунтовано, що побудова децентралізованої моделі публічного управління й налагодження ефективної взаємодії між органами державної влади та органами місцевого самоврядування в Україні можливо через розробку й прийняття концепції розмежування повноважень між органами державної влади та органами місцевого самоврядування. Сформовано пропозиції та рекомендації щодо закріплення в законі процедури делегування повноважень і передбачених можливостей відмови від виконання делегованих повноважень.
Description: Незнаюк С. Ю. Взаємодія органів місцевого самоврядування і державної влади в умовах реформи децентралізації : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / С. Ю. Незнаюк, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/825
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Незнаюк_Автореферат.pdf602.37 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.