груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/835
Title: Реалізація державної політики в напрямку архітектурної доступності для маломобільних груп населення
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Яровенко, С. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
маломобільні групи населення
універсальний дизайн
розумне пристосування
архітектурна доступність
безперешкодний доступ
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр» Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. В магістерської роботі охарактеризований сучасний стан архітектурної доступності для маломобільних груп населення в області, що дозволило розробити рекомендації щодо його покращення. Розкрита суть понять «маломобільні групи населення», «архітектурна доступність», «універсальний дизайн» та обґрунтована необхідність створення безбар’єрного простору для усіх громадян за принципами універсального дизайну. З’ясовано, що незважаючи на зусилля владних структур до нині спостерігається формальний підхід до створення безперешкодного доступу з боку підприємців, керівників закладів громадського призначення, проєктантів, фахівців органів публічного управління. Окреслено ряд проблем реалізації державної політики в напряму архітектурної доступності, а саме: недостатня участь в процесі розробки рішень маломобільних осіб, недоліки в інформуванні суспільства щодо наявних перешкод, з якими щоденно стикаються МГН, відсутність плідного громадського контролю за діяльністю проєктантів, забудовників та органів місцевого самоврядування в частині створення безбар’єрного середовища. Зроблено висновок, що необхідно створювати умови, які б дозволили трансформувати негативні стандарти ментальності суспільства і його ставлення до МГН. Суспільству слід усвідомити, що ключем усіх проблем осіб з інвалідністю є відсутність механізму їх масової інтеграції в активну громадсько-корисну життєдіяльність. Доки в мешканців області не виробиться тверде розуміння того, що маломобільні особи – це не лише суб’єкти для проявів гуманності та співчуття, але й потужний ресурс для економічного і творчого зростання області, проблеми цих осіб кардинально вирішені не будуть.
Description: Яровенко С. С. Реалізація державної політики в напрямку архітектурної доступності для маломобільних груп населення : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / С. С. Яровенко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/835
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Яровенко_автореферат.pdf414.27 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.