груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/838
Title: Розв’язання міжособистісних конфліктів в державних установах за допомогою медіації
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Желем, О. Є.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
конфлікт
міжособистісний конфлікт
медіація
колектив
менеджер
організація
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. В магістерської роботі схарактеризовано сутність міжособистісних конфліктів та можливостей їх вирішення за допомогою медіації, а також розроблено рекомендації щодо розв’язання конфліктів в організації за допомогою медіації. З’ясовано сутність міжособистісного конфлікту (протиріччя, які виникають між людьми, в колективах під час сумісної трудової діяльності внаслідок появи непорозумінь чи протилежних інтересів та відсутності злагоди між двома чи більше сторонами); проаналізовано структуру конфлікту (сторони конфлікту, які є суб’єктами соціальної взаємодії, та перебувають в конфліктному стані або явно чи приховано підтримують ту чи іншу конфліктну сторону; предмет конфлікту, який виступає тією причиною, внаслідок якої розгортається конфлікт; образи конфліктної ситуації, що є відображенням предмету конфлікту у свідомості суб’єктів конфліктної взаємодії; мотиви конфлікту, які є внутрішніми спонукальними силами, що стимулюють суб’єкти соціальної взаємодії до конфлікту (мотивами можуть виступати потреби, інтереси, переконання; позиція конфліктуючих сторін, тобто те, про що вони заявляють один одному під час конфлікту); розкрито конструктивні та деструктивні сторони конфлікту. Магістерська робота висвітлює положення щодо можливостей медіації як допоміжного методу вирішення міжособистісних конфліктів в організації. Для детальнішого аналізу означеної теми, проведено та проаналізовано опитування серед працівників державної установи щодо їх особистісних якостей, що можуть спонукати особистість до вибору конфлікту як способу взаємодії. Розроблено та реалізовано програму щодо ознайомлення працівників та керівників організації із особливостями вирішення конфліктів та медіацією як ефективним методом вирішення конфліктів. Зроблено висновок, що конфлікт є протиріччями, які виникають між людьми, в колективах під час сумісної трудової діяльності внаслідок появи непорозумінь чи протилежних інтересів та відсутності злагоди між двома чи більше сторонами. Міжособистісний конфлікт – це найпоширеніший конфлікт. Виникнення міжособистісних конфліктів визначається ситуацією, особистісними особливостями людей, ставленням особистості до ситуації і психологічними особливостями міжособистісних відносин. Медіація володіє спеціальною технологією, допомагає сторонам, залученим в конфлікт, досягти взаємоприйнятного врегулювання питання шляхом переговорів. Причиною виникнення конфлікту може бути відсутність необхідних знань та навичок ефективного вирішення міжособистісних конфліктів, а отже, створення умов для здобуття таких знань та умінь сприяє зниженню рівня конфліктності в організації та використанню позитивних можливостей конфлікту для росту персоналу та підвищення якості професійної діяльності.
Description: Желем О. Є. Розв’язання міжособистісних конфліктів в державних установах за допомогою медіації : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. Є. Желем , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 11 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/838
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат ЖЕЛЕМ...pdf435.74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.