груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/851
Title: Електронне урядування в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Курдіяш, Г. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
електронне урядування
органи публічної влади
електронні послуги
електронна демократія
інформаційно-комунікаційні технології
новітні технології у публічному управлінні
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерську роботу присвячено теоретичному обґрунтуванню та розробці практичних рекомендацій впровадження новітніх технологій електронного урядування в Україні з урахуванням вітчизняного та закордонного досвіду. У роботі встановлено, що у наукових дослідженнях існує два основних підходи до визначення сутності електронне урядування. Відповідно до першого підходу електронне урядування за своєю сутністю ототожнюється з електронним урядом. За такого підходу в основі урядування лежить забезпечення доступу до інформації та надання громадянам та бізнесу послуг в електронній формі. Другий підхід окрім вищезазначених функцій передбачає також низку кроків із розвитку електронної демократії, згідно до якої має забезпечуватись залучення громадян до процесу прийняття та впровадження управлінських рішень. Визначено, що соціально-психологічна складова процесу впровадження електронного врядування справляє значний вплив на якість та результативність проведення реформ. Встановлено, що застосування ІКТ сприяє підвищенню культурно-освітнього потенціалу та поширенню відповідних досягнень у суспільстві. Встановлено, що при розробці нормативно-правової бази впровадження електронного урядування має місце постійна повторюваність дій. В нормативно-правових документах визначаються проблемні питання та шляхи їх подолання, в результаті чого з’являються потреби у розробці нових документів. Фактично відбувається процес актуалізації проблем, їх детальний опис та декларування намірів вирішення проблем, однак саме вирішення або затягується, або його взагалі не відбувається. З’ясовано, що процеси становлення електронного урядування в Україні на теперішній час визнаються нескоординованими, нерівномірними, а подекуди й хаотичними. На національному рівні не визначено єдиної концепції впровадження та розвитку електронного урядування. Відмічається відсутність загальної систематизації, вироблення та типізація стандартів розвитку механізму управління електронним врядуванням. Надано пропозиції з вдосконалення нормативно-правового забезпечення та організаційного механізму впровадження електронного урядування.
Description: Курдіяш Г. О. Електронне урядування в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Г. О. Курдіяш , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 14 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/851
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Курдіяш.pdf329.87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.