груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/856
Title: Лідерські компетенції державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Ярошенко, Л. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
лідерство
керівник-лідер
компетенція
державні службовці
посадові особи місцевого самоврядування
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. В магістерської роботі охарактеризовано теоретичні основи та методологічні засади дослідження лідерських компетенцій державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Розкритий аналіз лідерських якостей державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Особливу увагу заслуговує проведено емпіричне дослідження, яке конкретизувало перелік лідерських якостей державних службовців. Також розглянуто, чи відповідає лідерство, як нова управлінська парадигма, за своєю сутністю вимогам і викликам сучасного суспільного розвитку. Для виявлення ролі мовної компетентності держаних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування, також проведене емпіричне дослідження за допомогою інтерв'ю, результати якого виявили проблему відсутності чіткої стратегії збереження знань і розвитку компетентнісного потенціалу співробітників державної служби. З’ясовано, що лідерство- можна визначити як один з процесів організації управління малою соціальною групою, який сприяє досягненню групових цілей в оптимальні терміни та з оптимальним ефектом, рушійною силою якого є авторитет керівника-лідера. Зроблено висновок, що треба бути свідомим , що якщо в керівника відповідно немає вроджених чи набутих в процесі довготривалої соціалізації задатків до лідерства, відчуття та розуміння високої власної відповідальності за людей, що знаходяться у підпорядкуванні та доручену справу, то звичайно спеціальним курсом навчання їх можна буде розвинути до певного рівня. І навпаки, якщо у керівника присутні вроджені лідерські якості то спеціальне навчання може розвинути їх та вивести на новий якісний рівень. Відповідно існує необхідність створення системи відбору та рекрутування на керівні посади в державній службі тих кандидатів, які володіють сильними лідерськими якостями, та подальший розвиток системи культивування лідерства на державній службі як однієї з необхідних умов для розвитку професійної державної служби в Україні.
Description: Ярошенко Л. С. Лідерські компетенції державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Л. С. Ярошенко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 17 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/856
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ярошенко_ автореферат.pdf274.54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.