груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/932
Title: Освітня міграція української молоді за кордон як складова освітньої модальності
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 054 «Соціологія»
Authors: Іжбінська, Є. М.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра соціології
Фесенко Артур Михайлович
соціологія
освіта
молодь
освічена молодь
освітня мобільність
освітня міграція
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел та додатків. Робота містить 18 рисунків, 17 таблиць; список використаних джерел налічує 41 найменування. Основний текст роботи займає 91 сторінку. У вступі міститься виклад актуальності теми дипломної роботи, розкрито ступінь вивченості проблеми та її наукову новизну, сформульовано об’єкт та предмет, мету та основні завдання, наведено методи дослідження, дані про апробацію та публікації по темі, структур роботи. Метою даної дипломної роботи є характеристика та визначення особливостей участі української молоді у освітніх зовнішньоміграційних процесах. Об’єктом дослідження виступає зовнішньоміграційний вимір освітньої мобільності. Предметом дослідження є зовнішні освітньоміграційні процеси за участю української молоді у сучасну добу. У першому розділі було розглянуто соціальну та освітню мобільність як соціологічні явища, освітньоміграційні процеси та їх розвиток в Україні в сучасну добу, охарактеризовано освітню міграцію як трендовий процес для українського суспільства. У другому розділі проаналізовано рівень освітньоміграційних процесів української молоді за кордон, зроблено дискурс по статистичним даним та даним соціологічних досліджень за даною тематикою. Було проведено паралель між освітньою та трудовою міграцією та їх зв'язок з демографічним, економічним та соціальним благоустроєм країни в цілому. У третьому розділі представлено дані емпіричних досліджень, зокрема здійснено вторинний аналіз результатів опитувань молодих людей м. Миколаєва стосовно їх ставлення та намірів (перший етап дослідження) та практичного досвіду (другий етап) в площині освітньоміграційного процесу.
Description: Іжбінська Є. М. Освітня міграція української молоді за кордон як складова освітної мобільності: : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 054 «Соціологія» / Є. М. Іжбінська , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/932
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4. Іжбінська Євгенія Михайлівна Автореферат.pdf718.93 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.