груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/934
Title: Соціокультурні фактори сталого розвитку міста
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 054 «Соціологія»
Authors: Курчик, Т. М.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра соціології
Чорна В. О.
соціологія
місто
міський простір
сталий розвиток міста
стратегії сталого розвитку
культура
соціокультурні фактори
соціокультурний розвиток
суспільство
трансформаційні процеси
соціальні зміни
вітчизняний та зарубіжний досвід
державно-громадянське партнерство
державно-приватне партнерство
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: дипломній роботі досліджуються соціокультурні фактори сталого розвитку міста. Основну увагу приділено стратегіям та програмам сталого розвитку соціокультурної сфери міста, які були успішно реалізовані, як в зарубіжних країнах так і на просторах України. Встановлено, що розвиток культурної сфери є важливою складовою економічному, екологічному та соціальному розвитку людства. Доведено, що в зарубіжних країнах існує безліч напрацювань у вигляді декларацій, резолюцій, законів та низка інших нормативно правових документів щодо захисту та сталого розвитку культури. Створюються різні громадські спілки, об’єднання. Проаналізовано ряд стратегій сталого розвитку а багатьох країнах світу, таких як США (2017 рік), Литва (2003рік), Канада (2018 рік), Швейцарія (2018 рік) та інші. Визначено, що в Україні тільки віднедавна почила надавати значну увагу сектору культури. Стратегії сталого розвитку є не по всіх великих містах України. На даний час така стратегія є у Львові, Чернігові та Харкові. Встановлено, що в Україні починають започатковуватись різні центри та організації щодо розвитку культури. Прикладом такого центру є культурно-громадський центр Шелтер. Також, було проведено ряд досліджень щодо розвитку, визначення ролі та місця соціокультурної тематики в житті городян. Автор прийшла до висновку, що соціокультурна сфера відіграє важливу роль для сталого розвитку міста в цілому і розвиток даної сфери, відповідно, призводить до розвитку не лише культурної, а і економічної, соціальної та політичної сфер.
Description: Курчик Т. М. Соціокультурні фактори сталого розвитку міста : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 054 «Соціологія» / Т. М. Курчик, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 15 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/934
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6. Курчик Тетяна Миколаївна Автореферат.pdf609.31 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.