груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/936
Title: Регіональні ЗМІ як інструмент формування громадської думки населення.
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 054 «Соціологія»
Authors: Маланчук, Н. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра соціології
Рожанська Наталя Володимирівна
соціологія
засоби масової інформаці
вплив
громадська думка
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У дипломній роботі розглядається вплив регіональних ЗМІ на громадську думку. Висвітлюється значення понять: «регіональні ЗМІ» та «Громадська думка». Визначено, що громадська думка являється сукупністю індивідуальних поглядів і переконань щодо конкретної теми, виражена значною часткою громади. Деякі вчені розглядають її як сукупність поглядів усіх або певного сегмента суспільства. Здійснено теоретичну інтерпретацію поняття «регіональні ЗМІ». Громадська думка, сукупність індивідуальних поглядів і переконань щодо конкретної теми, виражена значною часткою громади. Деякі вчені розглядають її як сукупність поглядів усіх або певного сегмента суспільства. Показано типологію та рейтинг вітчизняних ЗМІ. За предметно-тематичною спрямованістю розрізняють універсальні і спеціалізовані ЗМІ. За цільовим призначенням: художні, публіцистичні, розважальні, наукові, рекламні, інформаційні. За часом виходу: ранкові, денні, вечірні, нічні для теле- і радіопрограм; ранкові, вечірні – для газет. За періодичністю: щоденні, щотижневі, щомісячні і т. п. За підсумками 2018 року перше місце з помітним відривом від конкурентів зайняв телеканал «Україна». Канал ICTV посів друге місце, «1+1» – третє, ICTV в минулому році остаточно обійшов СТБ, який зараз на четвертому місці. Здав свої позиції НТН, чим скористався канал «2 + 2», ставши лідером. Визначено місце регіональних видань в системі національних ЗМІ (на прикладі м. Миколаєва). Можна стверджувати, що завдяки регіональним (локальним) ЗМІ аудиторія отримує опосередкований досвід, який дозволяє їй виходити за межі вузького місцевого життєвого світу, залучатися через когнітивні процеси до глобального, фактично залишаючись у координатах локального. З’ясовано роль регіональних ЗМІ у формаванні громадської думки місцевого населення. Потрібно зазначити, що без регіональних ЗМІ неможливо вирішення найрізноманітніших проблем, вони стали органічною частиною сучасного українського суспільства. ЗМІ є найвпливовішим суб’єктом, оскільки формують громадську думку і організують суспільну поведінку. У зв’язку з цим виникає необхідність у поглибленому дослідженні функцій, завдань та проблем регіональні ЗМІ в сучасному суспільстві. З’ясовано, що найбільш популярний серед мешканців міста Миколаїв сайт має власний додаток на мобільний телефон.
Description: Маланчук Н. О. Регіональні ЗМІ як інструмент формування громадської думки населення : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 054 «Соціологія» / Н. О. Маланчук , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/936
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
7. Маланчук Наталія Олександрівна Автореферат.pdf585.03 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.