груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/954
Title: Облік та оподаткування діяльності сільськогосподарських підприємств
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 071 «Облік і оподаткування»
Authors: Базалій, К. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра обліку і аудиту
Руденко Н.О.
сільське господарство
сільськогосподарське підприємство
єдиний податок
журнал-ордер
Податковий кодекс
земля
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття ступеня вищої освіти магістр за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Магістерську роботу присвячено визначенню основних аспектів ведення бухгалтерського обліку та подання звітності у сільськогосподарських підприємствах, аналізу системи оподаткування аграрних підприємств. У ході дослідження було вивчено систему синтетичного та аналітичного обліку аграрних підприємств, розкрито основні підходи до складання та подання податкових звітностей. У результаті дослідження було розроблено напрямки покращення ведення обліку сільськогосподарських підприємств та шляхи зменшення їх податкового навантаження, наведено приклади інформаційних ресурсів забезпечення облікової політики підприємств. Для оптимізації ведення бухгалтерського обліку сільськогосподарських підприємств потрібно на законодавчому рівні узгодити діючі нормативні положення, використовувати автоматизовані системи управління та обліку замість журнально-ордерної форми, удосконалити структуру та зміст фінансової звітності. Зменшення податкового навантаження на аграрні підприємства можна досягти через запровадження диференційованого підходу до оподаткування окремих категорій сільгосптоваровиробників та узгодження податкових пільг із державними пріоритетами розвитку галузі, а також шляхом проведення оцінки якості ґрунтів, включивши її результати в якості основи оподаткування для сплати податків.
Description: Базалій К. О. Облік та оподаткування діяльності сільськогосподарських підприємств : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. спеціальності 071 «Облік і оподаткування» / К. О. Базалій, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 15 с
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/954
Appears in Collections:Факультет економічних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Базалій К.О..pdf387.83 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.