груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/968
Title: Радянський час України як субтильна ґенеза державотворення.
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 032 «Історія та археологія»
Authors: Бурянник, А. І.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра історії
Міронова Ірина Сергіївна
Українська Радянська Соціалістична Республіка (УРСР)
Конституція
радянська влада
СРСР
міжнародна арена
суб’єктність
політичний
правовий
політичий, правовий, соціальний аспекти державотворення
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У силу вивчення наукової літератури, політичних та адміністративних документів, прямої тематичної публіцистики, мемуарів та інших джерел, у роботі здійснено загальний пізнавальний аналіз становлення, існування та закінчення радянського етапу історії України в контексті ґенези державотворення з 1917 до 1991 рр. Активну увагу відведено історичним сенсу та обставинам на території України у ХХ столітті, що спричинили політичне становище для українців на понад 70 років нашої історії. Висвітлено правовий зміст республіканського устрою та форми його діяльності в Україні у складі Союзу Радянських Соціалістичних Республік. Розглянуто питання інституцій на території радянської України, визначено їх тотожність з іншими республіканськими. Окреслено важливі аспекти державотворчого характеру на території радянської України в ХХ столітті: політичний, національний та культурний. Ці аспекти вчинили великий вплив на традицію державотворення України, особливо в радянський час. Вони стали ґрунтом для піднесення політичного спротиву, можливої збройної боротьби, культурного розвитку та народження нового пласту інтелігенції та формування класу дисидентів серед українського населення, які допомогли прискорити демократичні трансформації в СРСР та приблизити Незалежність України. Також звернено увагу на старт дипломатичної служби в Україні після Другої світової війни.
Description: Бурянник А. І. Радянський час України як субтильна ґенеза державотворення : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 032 «Історія та археологія» / А. І. Бурянник , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 19 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/968
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Бурянник Андрій.pdf348.42 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.