груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/971
Title: Національні меншини Півдня України в умовах коренізації та українізації
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 032 «Історія та археологія»
Authors: Чайка, В. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра історії
Котляр Юрій Вадимович
національні меншини
коренізація
українізація
Південь України
освіта
культура
мова
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. Світовий досвід людства доводить, що актуальною проблемою сучасності залишаються цивілізовані міжнаціональні відносини. Сьогодні мирне співіснування національних меншин з титульною нацією посідає одне із головних місць у внутрішній політиці провідних країн світу. Ця проблема є доволі актуальною і для України, значну частку населення якої складають представники національних меншин – росіяни, євреї, поляки, німці, молдовани, болгари, греки та інші етноси. Об’єктом дослідження обрано національні меншини на Півдні УСРР в умовах суспільно-політичних і культурних змін, що здійснювались в 1920-х – 1930-х рр. Предметом дослідження є вплив політики коренізації та українізації на життя національних меншини на Півдні України. У процесі дослідження було з’ясовано, що дослідження цієї проблематики дає можливість з’ясувати вплив політики українізації на національні меншини та обумовлені нею зміни в системі цінностей і культурно-мовних орієнтацій неукраїнської людності у 1920-х – на початку 1930-х рр. Врахування як позитивного, так і негативного досвіду національно-культурного будівництва в Україні дає можливість винести певні історичні уроки і виробити практичні рекомендації для подібних процесів сьогодення. Вивчення цього досвіду може бути корисним в умовах екстраполяції його до сучасної постнезалежної «українізації», «коренізації», відновлення історичної справедливості.
Description: Чайка В. В. Національні меншини Півдня України в умовах коренізації та українізації : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 032 «Історія та археологія» / В. В. Чайка , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 18 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/971
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Чайка. Автореферат (2020).pdf725.08 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.