груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1030
Title: Міфопоетичні кореляції у романах Т. Прохаська «НепрОсті», С. Андрухович «Фелікс Австрія» та С. Тараторіної «Лазарус»
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 035 «Філологія»
Authors: Бурмус, А. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра української філології, теорії та історії літератури
Лебединцева Н. М.
міф
міфема
міфологема
архетип
авторський міф
міфологічний сюжет
ретроспекція
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Науковий керівник: кандидат філологічних наук, доцент кафедри української філології, теорії та історії літератури Лебединцева Наталія Михайлівна. Захищена: «25» лютого 2020 р. У дипломній роботі досліджуються міфопоетичні кореляції у романах Т. Прохаська «НепрОсті», С. Андрухович «Фелікс Австрія» та С. Тараторіної «Лазарус». Проаналізовано загальні засади моделювання вигаданих світів та виявлено засіб їх реалізації на прикладі зазначених текстів. У роботі розглянуто міфопоетичні образи, символи та мотиви, які формують міфологічну оповідь в аналізованих творах. Виявлено, що засобом реалізації авторського міфу є наратив. Спосіб оповіді з відповідною структурою одночасно виступає і об’єктом, і актом повідомлення про ті чи інші події. Зроблено акцент на застосуванні прийому ретроспекції як способу пригадування. Зазначається, що переосмислення письменниками усталених у культурі мотивів та асоціацій породжує нову художню реальність, за допомогою якої витворюється власне авторський міф. У романах Т. Прохаська «НепрОсті», С. Андрухович «Фелікс Австрія» та С. Тараторіної «Лазарус» було виявлено міфеми, міфологеми та архетипи. Встановлено, що їхня кореляція реалізується по-різному. Підсумовується, що використання традиційних для культури образів у новому прочитанні в усіх трьох текстах створює нову художню реальність.
Description: Бурмус А. М. Міфопоетичні кореляції у романах Т. Прохаська «НепрОсті», С. Андрухович «Фелікс Австрія» та С. Тараторіної «Лазарус» : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 035 «Філологія» / А. М. Бурмус , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 15 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1030
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореф. Бурмус.pdf494.96 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.