груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1033
Title: Версифікаційні особливості ранньої лірики А. Ахматової та Л. Костенко
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 035 «Філологія»
Authors: Гибець, О. П.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра української філології, теорії та історії літератури
Даниленко Ірина Іванівна
версифікація
А. Ахматова
Л. Костенко
метрика
ритміка
строфіка
фоніка
поетичний синтаксис
стилістичні фігури
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття наукового ступеня магістра філології за спеціальністю 035.01 – українська мова та література. – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020.Останнім часом в українському літературознавстві простежується пожвавлення наукового інтересу науковців до комплексного аналізу поезій письменників, що своєю творчістю вплинули на віршову культуру України. Саме такою поетесою стала Ліна Костенко. У прагненні дослідити поетику ранніх віршів Л. Костенко ми виходимо з того, що її особливості найкраще вирізняються у порівнянні. Оскільки деякі дослідники простежують спорідненість творчості Л. Костенко з творчістю А. Ахматової, ми зосередилися й на матеріалі ранньої поезії російської поетеси. Наше дослідження спрямоване на з’ясування версифікаційних технік Л. Костенко у порівнянні з її видатною попередницею в російській поезії А. Ахматовою, матеріалом дослідження слугували перші збірки поетес, у яких розміщені поезії періоду їхнього творчого становлення. У дипломній роботі розглянуто ранню лірику А. Ахматової у контексті російської літератури 1910-х років, ранню лірику Л. Костенко у контексті української літератури другої половини 1950-х років, визначено та порівняно особливості метрики, ритміки, строфіка та фоніки ранніх збірок А. Ахматової та Л. Костенко та визначено специфіку поетичного синтаксису ранньої лірики поетес. Дипломна робота складається із вступу, двох розділів, висновків та списку використаної літератури.
Description: Гибець О. П. Версифікаційні особливості ранньої лірики А. Ахматової та Л. Костенко : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 035 «Філологія» / О. П. Гибець , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1033
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореф. Гибець.pdf285.26 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.