груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1070
Title: Контроль показників міокарду легкоатлетів високої кваліфікації в процесі реабілітації після зриву адаптації
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня магістр», спеціальність 227 «Фізична терапія, ерготерапія»
Authors: Грабчук, А. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра медико-біологічних основ спорту та фізичної реабілітації
Стародубцев Сергій Генадієвич
система фізичної реабілітації
контроль показників міокарду легкоатлетів
зрив адаптації
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Магістерська робота присвячена питанню удосконаленню контролю показників міокарду легкоатлетів високої кваліфікації в процесі реабілітації після зриву адаптації. В процесі досліджень проведено оцінку діапазону значень найбільш інформативних морфометричних показників серця, зокрема, показників лівого шлуночка у легкоатлетів різних спеціалізацій та кваліфікацій. На підставі результатів аналізу морфометричних показників серця визначено найімовірніші варіанти геометрії порожнини лівого шлуночка і види його гіпертрофії, що розвивається у легкоатлетів високої кваліфікації в залежності від характеру і спрямованості фізичних навантажень. Отримані принципово нові кількісні дані основних анатомо-метричних показників серця легкоатлетів з різною спрямованістю тренувальних навантажень. Отримані результати розширюють сучасні уявлення про адаптацію серцево-судинної системи висококваліфікованих спортсменів до фізичних навантажень різної спрямованості. Науково обґрунтовано вплив фізичних навантажень різної спрямованості на морфофункціональні параметри серця легкоатлетів високої кваліфікації. Отримано нові дані про особливості морфометричних показників серця у спортсменів, які є представниками різних спеціалізацій легкої атлетики. Завдяки цьому вдалося уточнити і систематизувати наявні в науковій літературі відомості про морфофункціональний стан серця легкоатлетів і, зокрема, лівого шлуночка, який найбільш реагує на зміни його структури.
Description: Грабчук А. С. Контроль показників міокарду легкоатлетів високої кваліфікації в процесі реабілітації після зриву адаптації : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 227 «Фізична терапія, ерготерапія» / А. С. Грабчук , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1070
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Грабчук.pdf554.4 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.