груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1081
Title: Особливості структури реабілітаційних заходів для людей хворих на кістозний фіброз
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня магістр», спеціальність 227 «Фізична терапія, ерготерапія»
Authors: Кізілова, А. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра медико-біологічних основ спорту та фізичної реабілітації
Стародубцев Сергій Геннадійович
фізична реабілітація
реабілітаційні заходи
муковісцидоз
особи з муковісцидозом
фізичні навантаження
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Для осіб з муковісцидозом немає чітких рекомендацій щодо вибору адекватного фізичного навантаження при проведенні занять фізичною культурою. Така ситуація сприяє гіпокінезії осіб з муковісцидозом, тим самим, зменшуючи тривалість життя цих хворих у нас в країні. Такий стан, вимагає наукового обґрунтування методики фізкультурно-рекреаційних занять для осіб з муковісцидозом і її впровадження в програми їх реабілітації. Для вирішення завдань автор використовує методи наукового пошуку, що складаються з методів оцінки функціонального стану органів і систем організму, педагогічних, статистичних методів, що дозволяють авторові зробити обґрунтовані висновки. Розроблено ефективний алгоритм вибору фізичних навантажень: аналіз медичних виписок, оцінка функціонального стану людей із муковісцидозом, визначення рухового режиму під час занять фізичною культурою та рекреацією для людей із муковісцидозом. Розроблені рухові режими – безпечний, тонізуючий та відновлювальний, а їх характеристики – час заняття, характеристика кривої пульсу, кількість занять на день. Новий підхід полягає у вирішенні проблеми підвищення фізичної активності в рухових режимах для людей із муковісцидозом. Можна зробити висновок, що використання фізкультурно-оздоровчих занять у поєднанні з лікувально-профілактичними заходами є важливим у сукупності заходів щодо реабілітації хворого як у стаціонарі, так і в літній час здорового відпочинку.
Description: Кізілова А. О. Особливості структури реабілітаційних заходів для людей хворих на кістозний фіброз : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 227 «Фізична терапія, ерготерапія» /А. О. Кізілова, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 16 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1081
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кізілова.pdf412.97 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.