груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1093
Title: Сучасні напрямки ремоделювання міокарду лівого шлуночка спортсменів у силових видах спорту
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня магістр», спеціальність 227 «Фізична терапія, ерготерапія»
Authors: Куценко, О. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра медико-біологічних основ спорту та фізичної реабілітації
Кочина Марина Леонідівна
система фізичної реабілітації
фізична культура
фізичне виховання
спортсмени
серце
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Магістерська робота присвячена питанню рекомендації щодо удосконалення методики уявлення про динаміку компенсаторного процесу розвитку ГЛШ серця, викликаної інтенсивними і сверхинтенсивного (форсованими) фізичними тренуваннями, а також дозволяють виявляти можливі варіанти ГЛШ у легкоатлетів різних спортивних спеціалізацій, зокрема, концентричного типу ГЛШ як найбільш небезпечного передвісника ВСС у спортсменів зі швидкісно-силовий спрямованістю тренувального процесу. Систематизовані наявні в науковій літературі відомості про морфометричні показниках серця спортсменів і отримана нова інформація про особливості змін цих показників у легкоатлетів різних спеціалізацій. Виконана робота дає можливість спортивним лікарям (при додаткових консультацій з кардіологами) більш об'єктивно оцінювати стан здоров'я спортсменів і тому більш обгрунтовано і цілеспрямовано вирішувати питання експертного характеру в залежності від спеціалізації легкоатлетів. Це допомагає тренерам приймати більш науково обгрунтовані і продумані рішення по персональної коригування навчально-тренувального процесу, щоб домогтися досягнення кращих спортивних результатів при дотриманні максимально можливого запобігання розвитку небажаної передпатології і заощадження ресурсів здоров'я спортсменів. Перспективу подальшого розвитку даного наукового напрямку ми бачимо в необхідності проведення досліджень з виявлення того рівня спортивної майстерності, на якому у спортсменів починають формуватися несприятливі зміни в серці, щоб прийти до розробки рекомендацій щодо попередження (виключення) їх небажаних наслідків.
Description: Куценко О. В. Сучасні напрямки ремоделювання міокарду лівого шлуночка спортсменів у силових видах спорту : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 227 «Фізична терапія, ерготерапія» / О. В. Куценко, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 20 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1093
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Куценко.pdf321.48 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.