груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1115
Title: Використання засобів фітнесу для підвищення функціональних можливостей дітей з депривацією зору
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня магістр», спеціальність 227 «Фізична терапія, ерготерапія»
Authors: Пугач, Ю. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра медико-біологічних основ спорту та фізичної реабілітації
Шерстюк Людмила Валеріївна
система фізичної реабілітації
депривація зору
координаційні здібності
засоби фітнесу
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Магістерська робота присвячена питанню удосконаленню структури фізкультурно-рекреаційних напрямків за рахунок використання засобів фітнесу для підвищення функціональних можливостей дітей з депривацією зору. В процесі досліджень виявлено низький рівень розвитку специфічних координаційних здібностей: узгодженості рухів з партнером, динамічної рівноваги, просторового орієнтування, диференціювання власних рухів, моторної пам'яті, що визначають необхідність розробки корекційно розвиваючої програми, спрямованої на підвищення ефективності розвитку специфічних координаційних здібностей молодших школярів з депривацією зору. Розроблені корекційно-розвиваюча програма з використанням елементів фітнесу, графік планування навчально-тренувальних занять, етапи навчання, практичні рекомендації по використанню елементів фітнесу, що враховують своєрідність психофізичного розвитку і протипоказань до застосування окремих видів фізичних вправ, і впроваджені в освітній простір дітей з депривацією зору. Експериментально доведена і теоретично і обґрунтовано ефективність застосування корекційно-розвиваючої програми з використанням елементів рок-н-ролу в спеціальних (корекційних) школах III-IV видів з метою розвитку специфічних координаційних здібностей молодших школярів з депривацією зору. Отримані результати розширюють положення про способи розвитку координаційних здібностей молодших школярів та відкривають нові грані вирішення проблеми розвитку специфічних координаційних здібностей у дітей з депривацією зору. Доведено позитивний вплив розробленої програми з використанням елементів фітнесу на розвиток специфічних координаційних здібностей молодших школярів з депривацією зору. Доведена можливість участі молодших школярів з депривацією зору в змаганнях з фітнесу.
Description: Пугач Ю. С. Використання засобів фітнесу для підвищення функціональних можливостей дітей з депривацією зору : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 227 «Фізична терапія, ерготерапія» / Ю. С. Пугач , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 14 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1115
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Пугач..pdf335.2 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.