груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1116
Title: Моделювання характеристик техніки виконання ударів ногами в кікбоксингу
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 017 «Фізична культура і спорт»
Authors: Рибак, О. І.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра олімпійського і професійного спорту
Бріскін Юрій Аркадійович
кікбоксинг
сенсомоторні здібності
удар ногами
стійкість
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 017 – «Фізична культура і спорт». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв 2020. Магістерська робота присвячена питанню моделювання характеристик техніки ударів ногами в кікбоксингу. Визначено основні проблеми навчання техніці базовим ударам ногами в кікбоксингу: - в літературі недостатньо відомостей про особливості і закономірності техніки виконання ударів ногами; - у фахівців існують розбіжності у використанні коштів і методів у процесі навчання техніці ударних рухів ногами ; - незважаючи на те, що в тренувальному процесі навчання ударам ногами відводиться велика частина часу (40%), ступінь володіння технікою ударів ногами - найбільш відсталий компонент підготовленості спортсменів в кікбоксингу (54,2% ); На основі розроблених моделей рухів «Бічний удар ногами» і «Прямий удар ногами» визначено зміст авторської методики навчання, особливостями якої є : - поетапне розучування провідних супідрядних компонентів цілісного руху; - використання методу навчання розчленував - конструктивного вправи як провідного; - використання комплексів спеціально - підготовчих вправ для окремих ланок тіла, що сприяють: на 1 етапі - формування раціональної послідовності включення в удар різних ланок тіла, раціональної траєкторії руху різних сегментів тіла, що беруть участь в здійсненні ударів ногами; на розвиток гнучкості; на 2 етапі - досягнення максимальної амплітуди і розвитку максимальних зусиль при русі окремих ланок тіла, що беруть участь в ударах ногами; розвитку сили, швидкості і точності нанесення ударів ногами, скорочення часу їх виконання; формування стійкості при виконанні ударів ногами; на 3 етапі - формування індивідуальної техніки виконання ударів ногами в умовах протидії супернику, розвитку сенсомоторних здібностей (відчуття удару, дистанції, моменту для його нанесення в бою).
Description: Рибак О. І. Моделювання характеристик техніки виконання ударів ногами в кікбоксинг : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 017 «Фізична культура і спорт» / О. І. Рибак, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 15 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1116
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Рибак.pdf395.92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.