груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1132
Title: Сучасні механізми відновлення функціональних порушень опорно-рухового апарату засобами фізичного виховання
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня магістр», спеціальність 227 «Фізична терапія, ерготерапія»
Authors: Царьова, А. Г.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра медико-біологічних основ спорту та фізичної реабілітації
Шерстюк Людмила Валеріївна
порушення опорно-рухового апарату
медична реабілітація
діагностична шкала
психореабілітація
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020 Магістерська робота присвячена питанню відновлення функціональних порушень опорно-рухового апарату засобами фізичного виховання . Запропоновано комплексний скринінговий інструмент і визначено обсяг первинної психологічної та психопатологічної діагностики у пацієнтів з порушеннями рухових функцій в процесі медичної реабілітації, що складається з опитувальників «Big Five» , «SF-36» , «SCL-90-R», «Шкали кінезіофобії Тампа» і візуальної аналогової шкали самопочуття, що дозволяє об’єктивувати псих коректувальний процес. Вперше проведена оцінка якості життя (ЯЖ) дорослих пацієнтів з порушеннями рухових функцій на етапі медичної реабілітації з позиції контрастного ранжирування в категоріях «високе ЯЖ» і «низьке ЯЖ» , що дозволяє відмовитися від використання умовно-нормативних показників . На підставі аналізу результатів використання псих діагностичних шкал показано достатня однорідність груп пацієнтів з порушеннями рухових функцій різної нозологічної приналежності в плані стійких психологічних і психопатологічних характеристик, що дозволило обґрунтувати можливість включення всіх пацієнтів в єдиний псих коректувальний процес. Визначено статистично значущі предиктори включення пацієнтів з порушеннями рухових функцій в програму психореабілітації. На підставі результатів динамічного психодіагностичного обстеження пацієнтів з порушеннями рухових функцій обґрунтовано необхідність і доведена ефективність послідовного і спадкоємного проведення всіх етапів псих реабілітації.
Description: Царьова А. Г. Сучасні механізми відновлення функціональних порушень опорно-рухового апарату засобами фізичного виховання : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 227 «Фізична терапія, ерготерапія» / А. Г. Царьова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 16 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1132
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Царьова.pdf382.43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.