груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1137
Title: Особливості залежності стилю ведення поєдинків в боксі від психофізіологічних характеристик спортсменів
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 017 «Фізична культура і спорт»
Authors: Шевченко, А. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра олімпійського і професійного спорту
Чернозуб Андрій Анатолійович
психофізіологічні характеристики спортсменів
центральна гемодинаміка в боксі
варіабельність серцевого ритму
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 017 «Фізична культура і спорт». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Магістерська робота присвячена питанню дослідження особливостей залежності стилю ведення поєдинків в боксі від психофізіологічних характеристик спортсменів. Визначено спрямованість і вираженість змін варіабельності серцевого ритму, центральної та периферичної гемодинаміки у спортсменів, які займаються боксом в залежності від рівня кваліфікації. Встановлено, що великий вплив на зміни периферичної гемодинаміки у боксерів високої кваліфікації надає використання спеціальної підготовки.Виявлено особливості реагування серцевого ритму і центральної гемодинаміки на проби з дозованим психоемоційної навантаженням, диханням з керованим ритмом і ортостатичну пробу у боксерів. Розкрито відмінності в змінах варіабельності серцевого ритму і центральної гемодинаміки у боксерів в залежності від типу вегетативної регуляції серцевого ритму. Отримано результати комплексної оцінки функціонального стану боксерів різного рівня кваліфікації. Показано, що у високо кваліфікованих спортсменів в регуляцію серцевого ритму включається переважно автономний контур регулювання, а у початківців - більше центральний. Відомості, отримані в цьому дослідженні, значним чином доповнюють існуюче наукове знання про організм спортсменів, які займаються боксом. Дана кількісна оцінка рівня напруги регуляторних систем за показниками варіабельності серцевого ритму і центральної гемодинаміки в боксі.
Description: Шевченко А. А. Особливості залежності стилю ведення поєдинків в боксі від психофізіологічних характеристик спортсменів : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 017 «Фізична культура і спорт» / А. А. Шевченко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 14 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1137
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Шевченко Артем.pdf325.07 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.