груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1178
Title: Державний борг України: сучасний стан та вплив на національну економіку.
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування»
Authors: Крапівіна, Т. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра фінансів та кредиту
Євчук Л.А.
державний борг
боргова стійкфсть
сталий економічний розвиток
гарантований державою борг
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеня магістра за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Отримані результати: стан державного та гарантованого державо боргу не відповідає безпечному рівня для бідної країни, що розвивається; зависокий рівень боргового навантаження останні роки; значне переважання зовнішньої частини боргу і відповідно високі валютні ризики; висока вартість обслуговування державного та гарантованого державою боргу, необхідність погашати та обслуговувати борги минулих періодів стала не підйомним тягарем для видатків бюджету і така тенденція зберігатиметься у найближчі роки; існує реальна загроза боргової стійкості; управління державним та гарантованим державою боргом є ситуативним, відсутній стратегічний борговий менеджмент; негативний вплив державного та гарантованого державою боргу на основні соціально-економічні показники. Покращення боргової стійкості та розвитку національної економіки рекомендується проводити в таких пріоритетних напрямах: – Подолання дефіциту бюджету (підвищення якості бюджетного планування, підвищення частки капітальних видатків; полегшення сплати та адміністрування податків) – Забезпечення сталого економічного розвитку (посилення ефективності державних інститутів, боротьба з корупцією, підтримка інноваційної діяльності вітчизняних підприємств); – Підвищення ефективності боргового менеджменту (зниження боргового навантаження; розробка та законодавче обмеження допустимого рівня боргового навантаження на бюджет; розширення показників боргової стійкості та їх закріплення в нормативно-правових документах; збільшення частки капітальних видатків за рахунок отриманих позик; підвищення прозорості використання залучених позик, стратегічне управління державним та гарантованим державою боргом).
Description: Крапівіна Т. С. Державний борг України: сучасний стан та вплив на національну економіку : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» / Т. С. Крапівіна , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1178
Appears in Collections:Факультет економічних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Крапівіна_aref.pdf616.7 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.