груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1186
Title: Взаємозв’язок політики фінансування та грошових потоків підприємства
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування»
Authors: Пастух, А. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра фінансів та кредиту
Конєва Т. А.
консервативна (помірна, агресивна) політика фінансування
власний оборотний капітал,
грошовий потік
операційна (інвестиційна, фінансова) діяльність
запаси
дебіторська (кредиторська) заборгованість
вільний грошовий потік
якість фінансового результату
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеня магістра за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Дипломна робота присвячена виявленню впливу політики фінансування на стан грошових потоків обраних підприємств за період 2014-2018 рр. У рамках поставленої мети, в даному дослідженні було здійснено огляд існуючих теоретичних та практичних досліджень щодо грошових потоків та політики фінансування підприємства як фактору впливу на них. Удосконалено методику визначення взаємозв’язку політики фінансування та грошових потоків підприємства, зокрема через вплив зміни обсягів запасів, дебіторської та кредиторської заборгованості на формування чистого руху коштів від операційної діяльності, а також методику оцінки впливу грошових потоків на фінансовий стан підприємства через застосування відносних показників тривалості погашення заборгованості; самофінансування інвестицій; чистої Cash-flow-маржі; відношення Cash-flow до власного капіталу; якості фінансового результату. Проведений аналіз виявив нестачу річного чистого грошового потоку, а також неспроможність операційного грошового потоку забезпечити інвестиційну діяльність та операції з капіталом при консервативній політиці фінансування, а також стабільність та зростання грошового потоку від операційної діяльності та залишку грошових коштів на кінець року при агресивній політиці фінансування підприємств лідерів світового ринку з виробництва спортивних товарів. Запропоновано заходи з оптимізації грошових потоків через зміну ступеню консервативності політики фінансування завдяки впровадженню шляхів зі зменшення обсягів запасів, дебіторської заборгованості, а також залучення короткострокових позичкових ресурсів дозволяє збільшити операційний грошовий рух, а також залишок коштів на кінець планового року.
Description: Пастух А. В. Взаємозв’язок політики фінансування та грошових потоків підприємства : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» / А. В. Пастух , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 19 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1186
Appears in Collections:Факультет економічних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат Пастух.pdf370.08 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.