груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1193
Title: Вплив фінансового забезпечення діяльності на вартісно-орієнтовані показники підприємств
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування»
Authors: Джигалюк, Д. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра фінансів та кредиту
Конєва Т. А.
фінансове забезпечення
вартісно-орієнтоване управління
виноробна галузь
економічна додана вартість
грошова додана вартість
рентабельність інвестицій за грошовими потоками
середньозважена вартість капіталу
сукупний дохід акціонерів
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеня магістра за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Дипломна робота присвячена визначенню впливу фінансового забезпечення виноробних підприємств України на формування їхніх вартісно-орієнтованих показників. У рамках поставленої мети, в даному дослідженні був здійснений огляд існуючих наукових робіт щодо ролі фінансування в системі вартісно-орієнтованого управління. Удосконалено методику аналізу фінансового стану підприємства через оцінку впливу політики фінансування на основні вартісно-орієнтовані показники. Удосконалений процес розрахунку вартості власного капіталу виноробних підприємств через коригування бета-коефіцієнта з урахуванням виноробної галузі та рівня залученого боргу обраних підприємств. Проведено емпіричний аналіз, внаслідок чого було виявлено відносно високий рівень вартісно-орієнтованих показників у трьох з п’яти досліджуваних фірм за агресивної політики фінансування, в тому числі, при низькій частці власного капіталу; на порядок нижче динаміка створення вартості при консервативній та помірній політиці; а також від’ємна динаміка вартісних показників в умовах реалізації суперагресивної політики фінансування. Запропоновано заходи з підвищення вартості бізнесу через стабілізацію ситуації з товарними заборгованостями; застосування факторингу. Необхідними напрямками також є модернізація та технічне переоснащення основних засобів, оптимізація обсягів та нормування запасів; застосування передових технології у збутовій та маркетинговій політиці.
Description: Джигалюк Д. В. Вплив фінансового забезпечення діяльності на вартісно-орієнтовані показники : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» / Д. В. Джигалюк, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 25 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1193
Appears in Collections:Факультет економічних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат Джигалюк.pdf379.71 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.