груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1200
Title: Особливості формування мовної культури державних службовців в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Гузан, Є. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
мовна культура
державні службовці
комунікаційні норми
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. У магістерській роботі розкрите поняття «мовної культури» та її складових. Зроблено аналіз нормативно-законодавчої бази у сфері формування мовної культури державних службовців. Розкриті особливості формування мовної культури державних службовців в Україні в контексті Євроінтеграції. Визначено що, компетентність у спілкуванні проявляються як знання комунікаційних норм та принципів, оволодіння та повне використання комунікаційних технологій, розвиток особистісного потенціалу та вміння контролювати емоції, що супроводжують діяльність. Неможливість спілкування, вибір правильної тактики спілкування часто є причиною конфліктів між людьми і викликає помилкові розрахунки у професійному розвитку чиновника. Проаналізовано сучасний стан та шляхи підвищення мовної культури . Запропоновані основні види підвищення кваліфікації та мовної культури державних службовців, що забезпечують його безперервність, є: навчання за професійними програмами; тематичні постійно діючі семінари; спеціалізовані короткострокові навчальні курси; тематичні короткострокові семінари, зокрема тренінги та самостійне навчання (самоосвіта), зокрема участь у щорічному всеукраїнському конкурсі «Кращий державний службовець», а також стажування в органах, на які поширюється чинність закону України «Про державну службу» у тому числі за кордоном. Зроблено висновок, що мовна культура передбачає дотримання мовних норм вимови, наголосу, слововживання і побудови висловів, точність, ясність чистоту, логічну стрункість, багатство і доречність мовлення, а також дотримання правил мовленнєвого етикету.
Description: Гузан Є. А. Особливості формування мовної культури державних службовців в Україн : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Є. А. Гузан , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 8 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1200
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
5. Автореферат_Гузан.pdf374.51 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.