груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1230
Title: Шляхи подолання конфліктів в системі публічного управління
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Хавич, Т. Г.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
конфлікти
публічне управління
ознаки конфлікту
вирішення конфлікту
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. В магістерській роботі визначено проблематику конфліктів у публічному управлінні та пошуки і шляхів їх вирішення. Конфлікти в управлінській діяльності публічних службовців мають власну специфіку, яка обумовлюється, з одного боку, індивідуально-психологічними особливостями державних службовців, а з іншого – особливостями самої діяльності державних службовців, умовами роботи на державній службі, статусом офіційного представника держави тощо. Конфлікти, які виникають у сфері публічного управління, можуть бути: міжособистісними, внутрішньособистісними, міжгруповими, вертикальними, горизонтальними. Найчастіше в системі публічного управління відбуваються міжособистісні, внутрішньоособистісні та міжгрупові конфлікти. Визначено головні ознаки конфлікту, якими є: - усвідомлення сторонами протилежної спрямованості інтересів, мотивів і суджень сторін; - відкрите або приховане протиборство сторін, нанесення ними взаємних збитків; - психологічна напруженість, наявність негативних емоцій стосовно іншої сторони; - втягування учасників у конфліктну взаємодію, що ускладнює її припинення. Проаналізовано, що для вирішенням конфлікту в повному сенсі потрібно усунення проблеми, що породила конфліктну ситуацію, і відновлення нормальних відносин між людьми. Крім того, управління конфліктами у сфері публічного управління, це складний процес, який включає такі види діяльності: профілактику й запобігання виникненню конфлікту; діагностику й регулювання конфлікту на основі коригування поведінки його учасників; прогнозування розвитку конфліктів і оцінку їх функціональної спрямованості; розв’язання конфлікту.
Description: Хавич Т. Г. Шляхи подолання конфліктів в системі публічного управління : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Т. Г. Хавич , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 15 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1230
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат Хавич.pdf392.28 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.