груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1232
Title: Кадрове забезпечення органів місцевого самоврядування в Україні: сучасний стан та перспективи
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Сухарников, В. І.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
децентралізація
органи місцевого самоврядування
територіальні громади
кадрова політика,
кадрове забезпечення
органи місцевого самоврядування
посадова особа
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. В магістерській роботі розкриті проблеми кадрового забезпечення ОМС в умовах децентралізації. З’ясовано, що на даний момент професіоналізація служби в органах місцевого самоврядування виступає важливою умовою досягнення відповідності службовців вимогам професійної діяльності. Для продуктивної професіоналізації службовців необхідна цілісна система професіоналізації, що складається із структурних ланок, і розглядатися вона має як єдиний процес взаємоузгодження та досягнення відповідності суб’єкта діяльності вимогам професії, що має свої закономірності, механізми й умови. На сьогодні є проблема відсутності системної спеціальної лідерської та менеджерської підготовки кадрів з питань професійного вдосконалення та кар’єрного розвитку службовців публічної влади. У зв’язку з цим можна дійти висновку, що професіоналізацію в органах місцевого самоврядування потрібно розвивати та робити на рівні держави. Обґрунтовано, що здійснення в Україні структурних реформ, зокрема місцевого самоврядування та територіальної організації влади вимагає високого рівня професійної компетентності та професійного розвитку посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад і є невід’ємною складовою управління людськими ресурсами у цій сфері, тож державі і Уряду необхідно сприяти створенню сучасної цілісної, мобільної та гнучкої системи професійного навчання зазначених категорій осіб з розвиненою інфраструктурою, ефективним управлінням і належним ресурсним потенціалом. Зроблено висновок, що підхід до посадової особи як до суб’єкта управління, навчання й інтелектуальної діяльності має стати стрижнем змісту, форм та методів професіоналізації. На даний момент в нашій країні є проблеми кадрового забезпечення ОМС в умовах децентралізації. Необхідно щоб рішення стосовно підготовки, спеціалізації та підвищення кваліфікації посадових осіб органів місцевого приймалися не лише відповідними керівниками цих органів, а стали, насамперед, державною програмою.
Description: Сухарников В. І. Кадрове забезпечення органів місцевого самоврядування в Україні: сучасний стан та перспективи : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / В. І. Сухарников , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 11 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1232
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сухарников автореферат (2).pdf309.17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.