груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1244
Title: Механізми контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Скакун, І. Є.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
місцеве самоврядування
державна влада
державний контроль
громадський контроль
посадові особи місцевого самоврядування
моніторинг
нагляд
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерську роботу присвячено аналізу та узагальненню наукових поглядів щодо особливостей контрольної діяльності за органами та посадовими особами місцевого самоврядування, що дасть змогу окреслити проблеми та сформулювати основні напрямки удосконалення даного контролю. У роботі визначено, що аналіз нормативно-правових актів та наукових джерел дає можливість стверджувати про комплексний характер категорії контролю у системі публічного управління. Робиться висновок, що контроль – це владна функція котру можуть виконувати як, держава, так і суспільство, їх окремі структур та інститути, він полягає у використанні багатоманітних оцінюючих та наглядових механізмів за функціонуванням владних структур, різного роду організацій, їх представників та особистим виконанням, дотриманням діючої нормативно-правової бази, котра може формуватись як з подачі держави, так і окремих організацій або громадських об’єднань для забезпечення якості управлінської діяльності та закріплення стандартів робочої дисципліни. Встановлено, що одним зі складових елементів організаційно-правового механізму реалізації контролюючих функцій є принципи, що виступають в ролі основоположних засад, котрі виконують функцію загально-унормовуючого орієнтиру реалізації з боку владних органів та громадських організацій контролю за діяльністю ОМС та їх посадових осіб, котрі направлені на підвищення ефективності їх виконавської діяльності. На основі проведеного аналізу встановлено, що незважаючи на деяку самостійність ОМС у вирішення питань місцевого значення, існує комплекс заходів, який здійснюється органами державної влади, для консолідації та стабілізації діяльності ОМС, та оцінки ефективності реальної діяльності, приведення цієї діяльності у відповідність до нормативно визначених стандартів. Визначено, що необхідними заходами підвищення ефективності громадського контролю нормативно-правового та організаційно-правового порядку є: подальше створення та вдосконалення нормативно-правових засад громадського контролю за діяльністю органів публічної влади; забезпечення загальнодоступності громадського контролю; вивчення громадської думки тощо. Обґрунтовано, що особливістю процесу взаємодії ОМС з організаціями громадянського суспільства та впливу останніх на розвиток Української держави в цілому є співпраця організацій громадянського суспільства і бізнесу, яку слід розглядати як важливий показник їх здатності не просто співіснувати поруч із цим сектором, а й залучати підприємницькі структури до фінансування власної діяльності та встановлювати взаємовигідні ділові відносини.
Description: Скакун І. Є. Механізми контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / І. Є. Скакун , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 11 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1244
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Скакун Автореферат.pdf348.08 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.